София. Министърът на културата и развитието на знанието на Обединените

...
София. Министърът на културата и развитието на знанието на Обединените
Коментари Харесай

България ще си сътрудничи с Обединените арабски емирства в областта на културата

София. Министърът на културата и развиването на знанието на Обединените арабски емирства Нура бинт Мохамед Aл Кааби идва в София в края на месец май. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на културата . Предвижда се по време на визитата да бъде подписано съглашение за съдействие сред България и ОАЕ в региона на културата. Това стана ясно по време на посещаване на министъра на културата Боил Банов в Абу Даби.
Двамата министри разискаха съдействие в региона на археологията, реставрацията, опазването на културното завещание, представянето на български музеи и галерии, както и за посещение на спектакли. Обсъдена беше и опцията за взаимна работа по няколко плана. „ Искаме да осъществяваме повече планове, свързани с археологията, както и да поканим български археолози и реставратори от които да черпим опит “, съобщи Нура Ал Кааби.
В срещата участваха Богдан Коларов, дипломат на България в Абу Даби, Ваня Бедрова, шеф на кабинета на министъра на културата, Венцислав Велев, консултант в кабинета на Боил Банов.
В рамките на визитата си в Абу Даби министър Банов взе присъединяване в Третата среща на върха в региона на културата – „ Абу Даби 2019 “. Във фокуса на форума бяха тематики като: културното завещание – приоритет по време на рецесии, ролята на културата в посткризисни интервали и по какъв начин музеите да задействат предишното в сегашното.
Министърът на културата посети Qasr Al Hosn - Дворец и цитадела в центъра на Абу Даби, народен монумент, най-старата постройка в Абу Даби и хазаин на годишен фестивал на наследството на емирството. Боил Банов се срещна и с организацията на работа в културната перла на пустинята - Лувърът в Абу Даби.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР