София. Министърът на културата Боил Банов ще открие от 18

...
София. Министърът на културата Боил Банов ще открие от 18
Коментари Харесай

Министър Боил Банов ще открие изложбата „Аполония Понтийска – по стъпките на археолозите”

София. Министърът на културата Боил Банов ще открие от 18 ч. интернационалната галерия „ Аполония Понтийска – по стъпките на археолозите ” в Регионалния исторически музей – София. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Експозицията споделя историята на античния черноморски град на територията на сегашен Созопол в светлината на археологическите изследвания, провеждани там повече от век и продължаващи и понастоящем.
Това е следващият план от сполучливия теоретичен и културен продан сред България и Франция. Над 500 артефакта „ описват ” за града и прилежащите му територии с неговите институции, архитектура, ежедневен живот, некрополи. Включени са експонати от: „ Музей Лувър ”, Музеен център – Созопол, Национален археологически институт с музей при Българска академия на науките, Национален исторически музей, Регионален исторически музей – Бургас.
Изложбата се осъществя с финансовата поддръжка на Министерството на културата на Република България, „ Музей Лувър ” и Френския институт в България и може да се види до 10 март 2019 година в зала „ Временни експозиции ” на Регионалния исторически музей – София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР