София. Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Държавата

...
София. Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Държавата
Коментари Харесай

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Държавата Катар Рашид Али Ал-Хатър

София. Министър-председателят Стефан Янев организира среща с посланика на Държавата Катар Рашид Али Ал-Хатър. По мотив приключването на мандата на посланика в София министър председателят изрече признателност за заслугите му за укрепването на двустранните връзки през последните пет години. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

Министър-председателят бе безапелационен, че България смята Държавата Катар за един от своите най-важни сътрудници в района на Персийския залив. Свидетелство за двустранните другарски връзки са многочислените високопоставени визити през последните години, като контактите сред България и Катар не престават да са все по този начин дейни, макар провокациите на пандемията, породена от COVID-19.

Премиерът Стефан Янев даде висока оценка пред дипломат Рашид Али Ал-Хатър на двустранния разговор и подчертава върху капацитета за надграждане на съдействието в полза на просперитета на двете страни. По време на диалога бяха изтъкнати също преимуществата на България, която е постоянна и сигурна страна и предвидим интернационален сътрудник.

В рамките на срещата с дипломат Ал-Хатър министър-председателят Стефан Янев поздрави катарската страна за напредъка на подготвителните действия по организацията и провеждането на идното международно състезание по футбол – FIFA World Cup 2022 в Доха.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР