София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на професионален

...
София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на професионален
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов разговаря с ръководството на ПФК “Арда”

София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на професионален футболен клуб “Арда ” Петър Пешев, старши треньора Стамен Белчев и капитана на тима Иван Караджов. ПФК “Арда ” е български футболен клуб от град Кърджали, който взе участие в Първа професионална футболна лига. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
По време на срещата управлението на футболния клуб показа пред премиера плана за усъвършенствания на стадион “Aрена Арда ” в Кърджали. Изграждането на осветяване на стадиона е наложително изискване, с цел да може ПФК “Aрда ” да играе домашен мачове в Първа лига. Проектът планува още създаване на козирка, табло и прилежаща инфраструктура.
По време на срещата бе очебийно, че държавното управление извършва поредна политика за създаване и реновиране на спортната база в цялата страна.
За да няма спекулации по отношение на отпущането на финансови средства за ПФК “Арда ”, управлението на клуба пое ангажимент пред министър-председателя да бъде проведена работна среща в Кърджали, на която да участват архитектите, изготвили плана. Проектантите ще показват в детайли проектите за възстановяване на стадиона пред премиера Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и пред министъра на финансите Владислав Горанов. Тази среща ще има за цел да се откри заслужено решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали клубове от Първа лига, като разноските ще се усъвършенстват оптимално.
Обновеният стадион в Кърджали бе публично открит през месец май 2018 година Спортното оборудване бе ремонтирано главно за първи път след построяването си през 1961 година Вложените средства са към 2 милиона лв.. Извършен е ремонт на футболното игрище и възобновяване на настилката на лекоатлетическата писта, актуализирани са трибуните за фенове, напълно ремонтирани са прилежащите здания и е направено благоустройство на територията на комплекса. Чрез обезпечаването на модерна спортна инфраструктура стадионът дава отговор на националните и европейски стандарти за провеждането на футболни надпревари в Кърджали.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР