София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на пътищата

...
София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на пътищата
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на пътищата и градоустройството на Иран Мохаммад Еслами

София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на пътищата и градоустройството на Иран Мохаммад Еслами. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Акцент в диалога сред двамата беше усилването на двустранните връзки в секторите превоз, енергетика, селско стопанство, туризъм.
„ Иран е обичаен сътрудник в района на Близкия и Средния Изток и страната ни отдава огромно значение на развиването на връзките посред ни “, сподели по време на срещата министър председателят Борисов. Българският министър ръководител акцентира, че обичайното положително съдействие в региона на превоза би трябвало да бъде активизирано. „ България и Иран си сътрудничат във всички типове превоз. Българската страна приветства продължение на полемики по отношение на опциите за развиване на транспортен кулоар сред Гърция - България – Черно море – Грузия – Азербайджан - Армения – Иран, който основава благоприятни условия за ефикасни и надеждни товарни транспорти сред страните от Близкия Изток и страните от Централна и Източна Европа “, съобщи министър председателят Борисов. По думите му тази транспортна връзка ще способства за оползотворяване на възходящия търговски капацитет в двата района и обслужване на директния трафик от и за Далечния Изток.
По време на срещата в Министерския съвет беше очебийно, че приоритет за двете страни остава задълбочаването на контактите и в секторите осведомителни технологии, туризъм, младежта и спорта, енергетика.
Министърът на пътищата и градоустройството на Иран Мохаммад Еслами е на посещаване в България във връзка 19-ата сесия на Междуправителствената българо-иранска комисия за икономическо, промишлено, комерсиално и техническо съдействие. В рамките на сесията на Междуправителствената комисия се провежда Българо-ирански бизнес конгрес, който ще способства за още по-успешното създаване на потребни и перспективни търговски контакти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР