София. Министър-председателят Бойко Борисов присъства на официалното откриване на новия

...
София. Министър-председателят Бойко Борисов присъства на официалното откриване на новия
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Работи се по нов проект за околовръстен път, да обезпечи засиления трафик

София. Министър-председателят Бойко Борисов участва на формалното разкриване на новия логистичен център на датската мебелна компания „ Юск Бул “ ЕООД, който се намира в Икономическата зона София – Божурище. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Компaниятa инвеcтиpa над 100 милиoнa eвpo в бaзaтa cи в Бългapия и щe бъдaт осигуpeни 300 paбoтни мecтa.
„ Инвестициите в този район са големи, има стотици служащи, добре платени “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в приветствието си при откриването на логистичната база. Той посочи, че ще се работи по нов план за околовръстен път, който да отговори на сериозния инвеститорки интерес към индустриалната зона, да обезпечи засиления трафик и да сътвори повече улеснение за живеещите в региона жители. „ Ще направя всичко допустимо да ускорим оптимално всички процедури и ще гледаме да осигурим пари в новия бюджет “, добави министър-председателят.
„ Трябва да създадем околовръстен път, който да свърже от двете страни Божурище, обикаляйки града, и да го свържем с автомагистралата за Сърбия, тъй като всичко отива на Запад и надлежно към западната и източната дъга, „ Марица “, „ Тракия “, за Азия и морето “, уточни министър председателят Бойко Борисов. Той съобщи, че през днешния ден у нас се прави стопанска система, фабрики, хиляди ТИР-ове с продукция напущат България, по тази причина и износът ни е максимален за всички времена. „ Само, че трябват пътища “, посочи още един път министър-председателят Бойко Борисов.
При откриването на най-високото логистично оборудване в България министър председателят бе дружно с министъра на стопанската система Емил Караниколов.
Строителството на логистичната база стартира през лятото на 2017 година, когато датската компания разгласи, че ще построи в България четвъртия си в света център, от който ще доставя магазините си в Бългapия и Pyмъния, ĸaĸтo и Зaпaднитe Бaлĸaни.
Базата включва две високи здания с общ потенциал за 121 632 палета. Високите тела доближават 16 етажа (42,5 м), което ги прави най-високите складови пространства в България. Парцелът на „ Юск Бул “ ЕООД в индустриалната зона е върху повърхност от 300 дка, а застроената повърхност е малко над 90 хиляди кв. м. Освен високите тела, базата включва и транспортен кулоар, приемна зона, зона за интернет търговия, административни здания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР