София. Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Държавния съвет на

...
София. Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Държавния съвет на
Коментари Харесай

Премиерите Бойко Борисов и Ли Къцян изразиха удовлетворение от постигнатите в София резултати

София. Министър-председателят Бойко Борисов и ръководителят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян показаха задоволство от реализирани резултати по време на срещите си в София. Те разговаряха преди отпътуването на Ли Къцян, който беше на публично четиридневно посещаване в България. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . По време на визитата двамата държавни ръководители организираха диалози за задълбочаване на двустранното съдействие и за опциите за в допълнение активизиране на бизнес контактите. Бойко Борисов и Ли Къцян участваха и в седмата Среща на държавните и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай.
По време на диалога Бойко Борисов и Ли Къцян подчертаха значимостта на договореностите в София – ангажираността на китайската страна към плана АЕЦ „ Белене “, присъединяване на Китай в реализирането на инфраструктурни планове, единодушието за основаването на Глобален център за патрньорство на страните от ЦИЕ и Китай (Global Partnership Centre of CEECs and China) и подписаните документи за поощряване на икономическото и комерсиалното съдействие. „ Успяхме да реализираме огромни резултати освен в двустранните ни връзки. Срещата на върха на „ 16+1 “ също дава подтик за съдействие на едно по-високо равнище “, съобщи Ли къцян. Българският министър председател Борисов предложи министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова да поеме организацията по основаването и ръководството на бъдещия Глобален център за партньорство на страните от Централна и Източна Европа и Китай (Global Partnership Centre of CEECs and China).
В диалозите в София българският министър председател Борисов и ръководителят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян показаха, че съдействието в границите на самодейността „ 16+1 “ има за цел да заздрави единството в Европа и да подкрепи развиването и реализирането на планове в разнообразни области сред страните от района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР