София. Министър Николина Ангелкова проведе работна среща с министъра на

...
София. Министър Николина Ангелкова проведе работна среща с министъра на
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова проведе работна среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и водещи лекари

София. Министър Николина Ангелкова организира работна среща с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и водещи лекари. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . България има капацитет да бъде разпознаваема като балнео дестинация с доста положително качество. Развитието на здравния туризъм е значим приоритет в работата на Министерството на туризма, даващ опция за стабилно развиване на бранша. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и с водещи лекари. Представителите на здравната общественост поддържаха концепцията и показаха, че това е и тяхна цел и за първи път страната ги поддържа в такова начинание.
В полемиката участваха проф. доктор Асен Балтов, проф. доктор Асен Николов, доцент доктор Божидар Финков, проф. доктор Димитър Петков, проф. доктор Елена Илиева, проф. доктор Иван Костов, проф. доктор Иво Петров, проф. доктор Йоаннис Папатанасиу, доцент доктор Костадин Ангелов, доцент доктор Любина Веселинова, проф. доктор Любомир Спасов, проф. доктор Никола Владов, проф. доктор Николай Габровски, доктор Росица Шейтанова, доктор Татяна Ангелова.
Министър Ангелкова осведоми, че ведомството може да инициира годишна конференция за здравен туризъм, в която да бъдат поканени български и задгранични експерти в региона. Участието на интернационалните конгреси също е доста значимо, тъй като по този начин можем да разпространяваме страната си и нейните благоприятни условия за този вид, добави още тя.
В диалога бяха дискутирани разнообразни благоприятни условия и съответни начинания, които могат да подкрепят развиването на здравния и балнео туризма. Експертите предложиха ограничения, които да допринесат за напредъка на този артикул.
Министър Ангелкова и министър Ананиев подчертаха, че здравният туризъм би трябвало да стане народен приоритет. Министър Ангелкова благодари за ползотворната среща и потребната полемика и акцентира, че персоналният ангажимент на всички по тематиката и общите старания ще доведат до стабилно развиване на здравния туризъм в България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР