София. Меморандум за сътрудничество между министерството за Българското председателство на

...
София. Меморандум за сътрудничество между министерството за Българското председателство на
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова подписа меморандум с 21 хотела в София

София. Меморандум за съдействие сред министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и 21 хотелски вериги подписа министър Лиляна Павлова в Министерския съвет през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на министерството . Рамковото съглашение ангажира страните да си сътрудничат в организацията и логистиката по време на провеждането на Българското председателство през 2018 година.
Хотелите са 3, 4 и 5-звездни и са ситуирани на територията на София. Някои от тях са наоколо до главните здания на провежданите по време на председателството събития – НДК и Резиденция Бояна, други са в региона на центъра и летище София. Целта е участниците сами да избират комфортните за тях местоположения.
Страната ни, както всяка страна – членка, която е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз, има ангажимент към настаняването единствено на най-високопоставените посетители – ръководителите на делегации и един от съпътстващите ги делегати. Става въпрос за към 2000 лица за интервала на председателството. Хотелът за ВИП гостите беше определен посредством социална поръчка на Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, извършена през август т. година Всички останали делегати сами резервират и заплащат настаняването си. Наложената процедура изисква страната-домакин единствено да предложи подобаващи хотели. За задачата в системата за акредитация ще има информация за хотелите, която делегатите ще виждат по време на регистрирането си за присъединяване в събитията на председателството и могат сами да избират из сред няколко от тях.
Министерството към този момент има календар на събитията и съгласно него към този момент могат да бъдат планувани и правени нужните резервации.
„ Благодаря за това, което постигнахме. Вярвам, че дружно ще допринесем за положителното показване на страната ни “, обърна се министър Лиляна Павлова към мениджърите на хотелските вериги.
Провеждането на Българското председателство ще е неповторимо за страната ни събитие, каквото не е провеждано до момента, освен във връзка с броя на гостите, които чакаме, само че и на неговата дълготрайност, напомни тя.
Над 22 000 посетители ще посетят страната ни в интервала на осъществяване на първото Българско председателство 1 януари – 30 юни 2018 година. Очаква се те да осъществят над 32 000 нощувки.
Сътрудничеството сред министерството и организациите на хотелиерите беше разисквано на срещи на министър Лиляна Павлова с мениджърите на огромните вериги у нас, както и по време на съвещанието на Националния съвет по туризъм, отдадена на логистиката по време на първото Българско председателство.
Хотелите, с които МБПСЕС 2018 подписа меморандум за съдействие са:
1. Hotel Vega Sofia
2. InterContinental Sofia
3. BW Premier Collection CITY
4. Hill Hotel
5. Arena di Serdica Hotel
6. Crystal Palace Hotel
7. Central Park Hotel Sofia
8. BW Premier Sofia Airport Hotel
9. BW Expo Sofia Hotel
10. Holiday Inn
11. Central Hotel Sofia
12. Downtown Hotel Sofia
13. Metropolitan Hotel Sofia
14. Festa Sofia
15. Grand Hotel Sofia
16. Suite hotel Sofia
17. Hilton Sofia
18. Hotel Marinela
19. Витоша Парк Хотел
20. Sofia Hotel Balkan
21. Ramada Sofia City Centre
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР