София. Международният валутен фонд (МВФ) с най-голямата в историята си

...
София. Международният валутен фонд (МВФ) с най-голямата в историята си
Коментари Харесай

Международният валутен фонд с най-голямата в историята си инжекция на резерви

София. Международният валутен фонд (МВФ) с най-голямата в историята си инжекция на запаси. В рамкитен а идващите дни Съветът на шефовете на Фонда ще придвижи към гласоподаване от всички страни членки предложение за издаване на 650 милиарда $ специфични права.

Новината заяви на брифинг в България ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

Тя изясни и за какво това е значимо. " Това е инжекция в запасите на всички страни-членки на фонда. Дава доста пространство, доста място за фискални дейности в изискванията, когато както знаете, когато спря стопанската система да работи, трябваше да се налеят доста пари в поддръжка на бизнеса и на семействата. Моето обръщение към президентите - обърнете внимание на този запас, който идва без да се подвига вашият дълг. Той е артикул на груповата мощност на страните-членки на МВФ и е запас, на който би трябвало да разчитате и да мислите по какъв начин най-добре да го употребявате. Ние работим по тематиката за успеваемост на вложенията, само че сега най-съществената помощ е най-голямата в история на МВФ инжекция на запаси ", добави Кристалина Георгиева.

Тя разясни, че Международният валутен фонд чака районът, който покрива страните в самодейността на " Трите морета ", докрая на тази година да се върне в стопански проект на нивото преди рецесията, провокирана от пандемията. Ние мощно поддържаме вниманието към инфраструктурата и изключително на това, че се залага на цифровата инфраструктура. Видяхме, пандемията форсира дигитализацията и е извънредно значимо да търсим по-бързо баланс в това какво се реализира и да го впишем в тактиката за нисковъглеводородни вложения в превоз и енергетика и в тактиката за по-голяма резистентност към климатичните промени. Най-важното нещо, на което желая да ви обърна внимание е, че пандемията ни отвори очите по тази причина какъв брой е значима другата инфраструктура - обществената. Инвестиции в опазване на здравето, обучение, обществена поддръжка. Това е извънредно значимо в свят, който ще бъде за жалост по-чувствителен ", съобщи още Георгиева.

Кристалина Георгиева регистрира още, че имунизирането тази година, най-вероятно и следващата година е икономическа политика. По думите й най-бързият метод да се форсира растежът в една страна е да се имунизират хората по-бързо. " Да минат тези 40-50-60 %, когато това се транслира в доста по-висока икономическа интензивност. Ще дам един образец. Съединени американски щати предвиждаме, че ще порастват със 7 %. Щатите не са имали подобен напредък от 1984 година Преди едно потомство. Откъде идва този напредък? Много мощни тласъци за стопанската система, парична политика, която държи лихвите ниски и доста бързо имунизиране ", акцентира още Кристалина Георгиева.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР