София. Международната програма Награда на херцога на Единбург“ насърчава младите

...
София. Международната програма Награда на херцога на Единбург“ насърчава младите
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Международната награда на херцога на Единбург насърчава младите хора да изискват повече от себе си

София. Международната стратегия „ Награда на херцога на Единбург “ предизвиква младежите да изискват повече от себе си, да се самоусъвършенстват и да реализират задачите си. Това съобщи президентът Румен Радев на тържественото награждаване на български младежи, постигнали златно и сребърно равнище в Международната премия на Херцога на Единбург – България, оповестиха от прессекретариата на президента . Президентът уточни, че в границите на програмата младежите сами слагат своите цели и задания, опознават себе си и развиват потребни качества и умения.
Наградата на херцога на Единбург към този момент над 60 години е водеща интернационална младежка стратегия за личностно развиване и достижения. Млади хора - възпитаници и студенти на възраст от 14 до 24 години, вземат участие в програмата на три равнища: бронз, сребро и злато. Държавният глава Румен Радев е патрон на интернационалната младежка стратегия „ Награда на херцога на Единбург- България “.
„ Тази стратегия е ориентирана напълно в полза на обществото. С добитите познания и умения младежите се приготвят да бъдат потребни, ефикасни и почтени жители “, уточни Румен Радев. Президентът акцентира значимата цел на последните два стадия на програмата – „ Сребро “ и „ Злато “, а точно да развиват лидерските умения на младежите и поздрави младежите за смелостта и куража да декларират намерено своите желания и упоритости и да не пестят труд и сила, с цел да ги реализиран.
Президентът връчи значки и документи на 45 младежи от София, Плевен, Козлодуй, Горна Оряховица, Свищов, Пловдив и Оряхово, които с помощта на програмата са развили основни житейски и лидерски умения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР