София. Магията на танца, с която покорявате световните сцени, е

...
София. Магията на танца, с която покорявате световните сцени, е
Коментари Харесай

Зам.-министър Румен Димитров към участниците във фестивала „Витоша 2017“: Магията на танца, с която покорявате световните сцени, е пленителна

София. Магията на танца, с която покорявате международните подиуми, е пленителна, тъй като е въодушевена от историята на родното място на всеки един от Вас. С тези думи зам.-министърът на културата Румен Димитров приветства участниците и уредниците на 21-вия Международен фолклорен фестивал „ Витоша 2017 “ на „ Сцена 17 “ в постройката на ведомството. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на културата. „ Казват, че тайната на достоверната фолклорна музика е в това, че намира изобилен източник за изложение там, където единствено словото е безмълвно. Чрез Вашите въодушевени осъществявания Вие ни вършиме част от един хубав свят, зависим на националните обичаи и на смелите прозрения на гениите, които ще пренесат нашите култури в идващите епохи “, сподели още зам.-министър Димитров и пожела триумф на всички реализатори, а на журито – лека работа.
Тази година фестивалът се организира в интервала 20-26 юли, като вземат участие ансамбли от 16 страни, измежду които Украйна, Еквадор, Индонезия, Бразилия, Албания, Аржентина, Словакия, Чили, о-в Гуам, Грузия и други Изпълнителите, облечени в красиви обичайни костюми, показаха с по няколко думи страните си.
Официалното разкриване на фестивала ще е довечера от 19.30 ч. на особено построена сцена в кв. „ Павлово ”, пл. „ Знаме на мира ”. Събитието се организира със съдействието на Министерството на културата и под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Още за фестивала можете да научите тук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР