София Лундберг е работила като журналист и редактор на списание.

...
София Лундберг е работила като журналист и редактор на списание.
Коментари Харесай

Нов роман от авторката на Червеният тефтер - slava.bg

София Лундберг е работила като публицист и редактор на списание. Дебютният й разказ „ Червеният бележник “ се трансформира в международна сензация. Критиците правят оценка високо умеенето на Лундберг да води читателите на странствуване през времето и пространството, любовта и загубата, и дефинират писателката като блестяща нова звезда в скандинавската литература.

Романът бързо си печели фенове и в България, а през октомври ИК „ Хермес “ ще зарадва всички тях с втора книга от шведската писателка - „ Въпросителната е половин сърце “. Като дете Елин живее на шведския остров Готланд. Домът й се намира единствено на няколко минути нескончаем бяг от брега на морето.

Тя оказва помощ на майка си в къщната работа и при грижите за по-малките й братя. Най-добрият й другар е Фредрик, с който обичат да гледат нощното небе. Детството им не е елементарно, само че намират разтуха в чудесата на природата. Докато един ден не се случва нещо извънредно...

Днес Елин е знаменит фотограф и живее в Манхатън. Съпругът й е сполучлив предприемач, а щерка й учи в влиятелно учебно заведение за танцово изкуство. Но Елин като че ли живее с половин сърце. Така и не е съумяла да изтрие от съзнанието си спомените за детството. Нито хубавите, нито неприятните.

Един непредвиден подарък ще напука тънкия лед, по който Елин едвам балансира. След толкоз години на безмълвие Фредрик е кръстил звезда на нейно име. Писателката София Лундберг се обръща и към българските си читатели в особено изказване: „ Скъпи български читатели,Искам да благодаря на всички, които прочетоха и споделиха моя разказ „ Червеният бележник “.

Сега е време на български език да бъде оповестена и втората ми книга. Във „ Въпросителната е половин сърце “ ще срещнете Елин, която желае да бъде сполучлива и обичана. Тя е прочут фотограф, омъжена, с надарена щерка. Но тайните от предишното й пречат да бъде до край откровена и откровена с обичаните хора. Един ден, едно изненадващо писмото я изпраща на странствуване обратно във времето. Елин е принудена да се срещне с демоните си.

Понякога тайните могат да навредят на взаимоотношенията ни и да ни попречат да се сближим с другите. Понякога се оказва невероятно да обичаш с цялото си сърце, когато то е изпълнено с секрети и въпроси, останали дълго време без отговор. Надявам се, че ще ви бъде прелестно да прочетете тази книга! С любов, София Лундберг.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР