София Лорен ще бъде почетена от международния филмов фестивал Capri-Hollywood“

...
София Лорен ще бъде почетена от международния филмов фестивал Capri-Hollywood“
Коментари Харесай

София Лорен с приз за цялостно творчество

София Лорен ще бъде почетена от интернационалния кино фестивал „ Capri-Hollywood “ с приз за изцяло творчество. Близката й прятелка, режисьорката Лина Вертмюлер, ще връчи статуетката на Лорен на 30 декември по време на церемония вечеря, отдадена на обединяването сред Холивуд и италианската сцена.

София е най-култовата жива кинозвезда на Италия. Кариерата й стартира през 50-те години на предишния век и е взела участие в над 80 кино лентата. Носителка е на „ Оскар “ и продължава да играе и до през днешния ден на 84-годишна възраст. През март следващата година ще взе участие в първата си лента от десетилетие – „ The Life Ahead “, която е режисирана от сина й Едуардо Понти.

Лина Вертмюлер е първата жена в историята на киното, която е номинирана за „ Оскар “ в категорията за най-хубав режисьор. Тя реализира този триумф с драмата си от 1977-а „ Seven Beauties “, отдадена на Холокоста. Вертмюлер също скоро ще бъде приета за приноса си към изкуството – по време на „ Оскарите “ през февруари, където ще получи почетен приз за изцяло творчество.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР