София. Лидерите на Атака – Волен Сидеров и РВО –

...
София. Лидерите на Атака – Волен Сидеров и РВО –
Коментари Харесай

БЕНОВСКА ПИТА: Волен Сидеров и Николай Малинов: Референдум за БГ в НАТО и ЕС - Партиите на промяната да се подчинят на суверена

София. Лидерите на Атака – Волен Сидеров и РВО – Николай Малинов в седмичното обзорно политическо предаване „ Беновска пита “ във и в и по Радио К2 на 93.9MHz на 5-ти февруари 2022 година, обявиха позиции по следните тематики:

Беновска изрази насладата си, че вижда Сидеров и Малинов един до различен и счита, че от дълго време е трябвало да застанат един до друг с общите си хрумвания.

Байдън против Путин и Северна Македония в Европейски Съюз
“Какво мислите за това, което се случва сега към две тематики - едната е така наречен напрежение към Украйна, аз ще го кажа по-недипломатично - въстанието на Байдън против Путин, подкрепено от Европейски Съюз и втората тематика - вчерашното заявление на Димитър Ковачевски от Брюксел, че цяла Европа желае Северна Македония да влезе в Европейски Съюз? ” попита Беновска. “Аз мисля, че Европа желае Македония да влезе в България, само че тя Европа постоянно не е била наясно с нашите проблеми, тъй че какво желае Европа и какво се схваща под Европа... съгласно историята Европа се назовава провинцията през 3-7 век при Диоклециан, която обгръща Одринска Тракия. Моят дядо Петър по татко е роден тъкмо в центъра на Европа, а на запад са били блата и торфени пространства, тъй че Европа какво желае и какво значи... ” разяснява Сидеров. Беновска прикани Сидеров и Малинов да влязат в по-скорошните събития.

Промяна на закона за референдумите
“Целта ли е сега на тези две акции - да, Македония към този момент е член на НАТО - само че да се сътвори в действителност една мощна НАТО-вска база в лицето на Северна Македония, която да блокира от една страна Сърбия, която е под съветско въздействие и въпреки това да дублира България, да обезцени нашата НАТО-вска прегръдка? ” попита Беновска. Малинов показа, че е донесъл книгата “Русия и светът ” на доктор Андрей Климов, която са издали дружно с Волен Сидеров. “Ние за последните 20 години имаме доста взаимни неща, които сме създали, нееднократно сме заставали дружно на трибуната, имаме и своите разлики, само че в политиката човек би трябвало да търси какво сплотява. Съгласен съм, че проблемите за обединяванията са на водачите, а не на съответните идейни течения. Нашият опит от взаимни акции, които сме провеждали, предходната седмица внесохме дружно закон за смяна на закона за референдумите, направихме конференция, тъй че ние имаме много взаимни акции, само че по този начин или другояче би трябвало публиката да прави разлика сред политика и предприемача ” разяснява Малинов. Той изясни, че предприемачите са хора, които се борят с прегрешението на алчността, а политиците би трябвало да се борят с тщеславието си и егоизма. “Ние с Волен сме посочили, че можем да се преборим с тази линия на политиците ” добави още Малинов. Той акцентира, че в никакъв случай не са изменяли посоката си.

Коалиционен съюз; Русия - Съединени американски щати - Украйна
“Г-н Сидеров, гласите ли предстоящ съдружен или абстрактен съюз, който в този момент разработвате за едни възможни последващи избори да бъде мощни? ” попита Беновска. Лидерът на АТАКА отговори, че нещата отиват натам, опитът, годините и даденостите от Бог оказват помощ за предусещането на някои събития. “Тези обединения, в които бяхме разпръснати през годините, тъй като тук приказваме за егото на политиците, само че един по-умен политик постоянно си мисли какво може да стане отсега нататък. Ние може би с Николай сме минали през това да преборим напъна на егото непременно да се изяви, задоволително сме се изявявали. В момента за мен е значимо тази част от българското общество, която е разпръсната, да се събере и да даде различно мислене на така наречен Евроатлантически модел ” съобщи Сидеров. Той акцентира, че не са врагове и анти, само че не може да се чува единствено единия глас. “Русия защо ѝ е да атакува Украйна? Това е неуместно. Тя е опасност, тя е опасност за мира и демокрацията... в действителност Щатите, които са в неприятна слаба позиция, си търсят зложелател, през който да обяснят своя срив. Търсят си някакво покритие, изместване на тематиката, тъй че да обяснят срутва на финансовата си система - това, че към този момент не могат да преобладават света, както го правеха и кой... безконечният съперник Русия ” разяснява водачът на АТАКА. “Има един класик на геополитиката Макиндер, който споделя - единствената самодостатъчна страна, която може да се устоя със първични материали и човешки запас и да живее със себе си, без да зависи от световния свят, е Русия. Обикновено идващото изречение не се цитира - по тази причина тя би трябвало да бъде унищожена и раздробена. Това е доста остаряла упоритост, в този момент към този момент е американска ” разяснява Сидеров.

Беновска пожела да изгледат дружно част от коментара на седмицата, с цел да приземят тематиката към България.
Беновска: Г-да Кирил Петков и Румен Радев, към „ благополучие “ ли ни водите с НАТО и Северна Македония – НАТО-вска база против Русия?


Г-да Петков и Радев, откриватели от университета в Цюрих - отпред с водещия създател Дорис Бауман - сътвориха първия тест, който разрешава на човек да дефинира количествено какъв брой пълноценно живее.
Тестът е структуриран като матрица, в която 3 източника на реализация (аз, живот, влияние/наследство) се пресичат с 3 критерия за реализация (цялост, сходство, стойност). Комбинацията им дава 9 аспекта, в това число: цялостната реализация на техния потенциал; честност към себе си; чувство за значимостта на своето съществуване; неповторим отпечатък, останал в света; допринасяне за благосъстоянието на другите; осъществяване на значими дейности; угриженост за изпълняваните задачи; реализиране на задачите, които носят възприятие на задоволство.
Фулфилмънтът или оценката на реализирането, е ново направление в позитивната логика на психиката, чиито принадлежности се създават.

Оценяването на живота на човек като пълностоен е едно от най-важните условия за психическо благоденствие и физическо здраве. Различни изследвания демонстрират, че хората, които са удовлетворени от живота си, са склонни да се отнасят по-позитивно и да изпитват позитивни страсти на всички стадии от живота си.

А по какъв начин е в България? Г-да Кирил Петков и Румен Радев, към „ благополучие “ ли ни водите с НАТО и Северна Македония - НАТО-вска база против Русия?

Ето какво оповестяват от Министерски съвет: „ Министър-председателят Кирил Петков организира видеоконферентен диалог с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг /при който министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски отиде „ на крайници “ в Брюксел - б.а./. Петков и Столтенберг разискаха настоящите развития, свързани с продължаващото скупчване на съветски войски по границата с Украйна. Беше споделено визията, че дипломатическите старания за деескалация би трябвало да продължат, само че в това време Алиансът би трябвало да бъде квалифициран и за вероятно утежняване на обстановката.

Министър-председателят Петков осведоми генералния секретар на НАТО Столтенберг за решението на държавното управление да способства за груповата защита, посредством създаване на българска батальонна бойна група, с опция за попълване на дефицитите от страни-членки - при нужда.

В хода на диалога още веднъж беше доказан водещият принцип в НАТО – всяко решение би трябвало да е подкрепено от обществото и държавното управление в съответната страна-членка “.

Г-н Петков, за какво не казахте на Столтенберг това, което заявявахте дни на ред и в България, и в Северна Македония? Да ви го напомня.

Илиана Беновска: Г-н Петков, Беновска - един кардинален въпрос за националния интерес, за който говорите непрестанно. „ Под булото “ на националния интерес, Вие, не угаждате ли прекалено, Вашето държавно управление, на настояванията на НАТО и Европейски Съюз бързо да приемем Северна Македония в Европа и да вземем безапелационна НАТО-вска страна по спора в Украйна?


Кирил Петков: Благодаря за въпросите! По тематиката НАТО-Русия и по тематиката Северна Македония. Всъщност, методът ни е еднакъв. Подходът ни към Северна Македония е, че ние желаеме да напреднем с огромна скорост за структуриране на нашето добросъседство в една нова рамка. Но, скоростта, с която се движим, е функционалност единствено и само на резултатите. С други думи, в този момент, заложихме цели - какъв брой бързо тези щели ще се реализиран, това ще бъде скоростта, с която ще се движим там и никой отникъде не може да ни постави напън за това нещо. Но, по едно и също време с това, приоритизираме добросъседството като съществена цел в тези взаимоотношения!
Във връзка с Русия – НАТО ние декларирахме безусловно изрично, че рамковата страна, водещата страна е България и това е нов метод.

Малко в тишина остана оценката на работодателите Добри Митрев - ръководител на УС на БСК и ротационен ръководител на АОБР за 2022 година, Цветан Симеонов - ръководител на УС на БТПП, Васил Велев - ръководител на УС на АИКБ и Евгений Иванов, изпълнителен шеф на КРИБ, само че беше ясно: Относно Съединени американски щати – Русия - да бъдем по-обрани, в Европа и НАТО сме, рецесия още няма.

Илиана Беновска: В икономическа рецесия ли сме и чака ли ни и политическа рецесия, която да се добави със своята тежест по отношение на напрежението сред Съединени американски щати, Европейски Съюз и Русия? Как ще се отрази и по какъв начин се отразява на бизнеса?

Добри Митрев: По отношение на това дали има икономическа рецесия – икономическа рецесия сега няма. Но има предпоставки за такава в бъдеще. Ако обстановката с цените на енергоносителите не се успокои, в случай че продължава напрежението на няколкостотин километра от нас, в случай че не дай си Боже се случи въоръжен спор, политическата, военна рецесия, тя ще стане и филантропична, икономическа. Искрено се надявам по дипломатически път да се позволяват споровете на масата на договарянията, а не както през вчерашния ден се изрази министър-председателят с дрънчане на оръжия.
Цветан Симеонов: Светът е в рецесия, няма смисъл да си затваряме очите. Ние би трябвало да окуражаваме бизнеса, само че светът е в рецесия. Всяка рецесия обаче е и опция, ние като комерсиална палата, паралелно с констатирането на големите усложнения, ще се постараем да сведем до знанието на бизнеса и опциите, тъй като би трябвало да напредват. Политиката ни интересува дотолкоз, доколкото е обвързвана с стопанската система, в случай че това затруднява стопанската система, естествено, че не е мечтана от нас.

Васил Велев: Относно икономическата рецесия – тя е на петна. Ние рапортувахме, холдингът, който ръководя и съставлявам, имам тази чест – 40% растеж на продажбите за предходната година. Аз мога в този момент да възкликна – завършек на рецесията, приключихме от дълго време, дори към този момент имаме прегряване 40% растеж в продажбите! Но имаме рецесия в туризма и обвързваните с него, в превоза, автобусния, авиационния. И тя няма да завърши тази година. Затова споделяме, че рецесията е на петна и би трябвало поддръжка за засегнатите браншове.

Относно Съединени американски щати – Русия нашата рекомендация е да бъдем по-обрани. Това е диалог сред Съединени американски щати и Русия. И да следваме българския народен интерес, да следваме икономическия интерес. Ще изтъквам и един американски президент, който по памет и по смисъл споделя, че единствено доста малоумен човек може да си мисли, че да имаш неприятни връзки с Русия, това е добре!
Евгений Иванов: Имаме малко съвпадения, фактически и ние отчитаме, има браншове, които безусловно летят и браншове, които са затънали надълбоко в рецесия. Бяха изредени от господин Велев, туризма да вземем за пример, посред сезона, даже сами се мъчим да му пречим, въвеждайки условия, които няма по другите курорти, ние отново сме първи.

По отношение, въпросът Ви беше заложен доста забавно, на рецесията Съединени американски щати – Русия, нашата оценка е, че рецесията не е във връзка с Съединени американски щати и Русия.

Илиана Беновска: Добавих и Европейски Съюз!

Евгений Иванов: Кризата е Русия и останалият свят. Виждаме едно безочливо държание, експанзия, която мина сред капките и в този момент още веднъж, тъй като никой не ни попречи предишния път, в този момент втора стъпка. Тук България чисто географски се намираме в Източна Европа. Политически обаче ние имаме различен цивилизационен избор, ние сме част от Западна Европа. Има доста огромна разлика. И като член на отбранителния съюз НАТО ние можем да се радваме на солидарността, която ние, като най-слабо въоръжената страна, можем да имаме. Член 5 работи за нас, дори към този момент усещаме тази взаимност. Кризата към този момент един път ни оказа помощ през 2016 година, в този момент отново би трябвало да помислим от кое място си возим нефта, газа, суровините, дали от едно и също място. Българска е поговорката за кошницата и яйцата. И второто, приписват го на доста съществени имена, няма да се мъча да кажа кой го е споделил, не съм аз, само че би трябвало да се научим, че който не храни личната си войска, храни непозната войска. Най-сетне би трябвало да го разберем!

“Каква е Вашата позиция по изказаната мисъл от Васил Велев, че един американски президент е споделил, че би трябвало да си доста малоумен, с цел да си в неприятни връзки с Русия? ” попита Беновска. Малинов разяснява, че огромна част от българското общество знае, че Русия е част от международното задкулисие и че има хора, които желаят да се договарят с Русия вежливо като момченцата в Крим и такива, които желаят да се договарят с Русия от позицията на силата. “Путин ли визирате? ” попита Беновска. “Да. Русия стои на масата на международното задкулисие - по какъв начин и по какъв метод е въпрос на обособен диалог. Хора, които не желаят да се договарят с Русия - няма такива. Обикновено получават по главата една здрава сопа ” добави Малинов. Той разяснява, че последните 1000 години всички завършват по един метод с Русия. “Днес Путин договаря ли се подмолно? ” попита Беновска. Лидерът на РВО сподели, че избрани овластени персони слагат и договарят изискванията и няма хора, които да желаят война с Русия. “Русия 2014 година и Русия 2022 година е нещо напълно друго. Русия 2022 година показва през вчерашния ден - китайският президент и съветският президент, че Китай стои на страната на Русия. Китай въпреки всичко е стопанска система № 1. До 10 години Индия ще е една огромна стопанска система и с още повече население ” сподели Малинов. Беновска означи, че на откриването на игрите целият китайски народ е приветствал Путин.

Северна Македония; Русия и тайната дипломация; Ролята на България
Лидерът на РВО акцентира, че тематиката за Македония има друго име - Вардарският път - от Солун до Европа и въпросът е кой ще го държи този път - дали България ще развие пътя през Александропол с гърците, или от Босфора ще потеглят. “Вижте отношението на целия свят към Русия през 2014 и през 2022 година - задкулисието ще се договоря с почитание към Русия. Или Донецка и Луганска република ще бъдат в състава на Украйна, според Минските съглашения и ще одобряват с цветя съветските войски, или в случай че не одобряват Минските съглашения отново ще влязат с цветя руснаците, единствено че в самостоятелните страни Донецка и Луганска република ” акцентира Малинов. Сидеров разяснява, че постоянно е имало загадка дипломация - една периферия и една по-прикрита, която не се оповестява. Малинов акцентира, че дипломацията и външната политика са две разнообразни неща. “Путин няма по какъв начин да не прави загадка дипломация, тъй като е президент на една от великите сили. Както го прави Байдън, както го прави министър председателят и кралицата на Англия, тъй като тя има право да разгласи война. Както китайският президент. Всичко това са ходове, с които великите сили, огромните страни гледат своята сигурност. За мен на този декор ми е доста занимателно по какъв начин сядат някакви българи и стартират да разсъждават за ролята на България в цялата тая работа. Няма такава роля на България. Казвам го със страдание като български родолюбец. Какъв интерес? Ние не сме суверенна страна след освобождението. Много ясно го сподели посланичката на Русия Митрофанова - сподели, че за Руската федерация не е значимо дали България е член на НАТО или не, а значимото е да няма стратегически оръжия на наша територия - да няма ракети, установки, които за 10-15 минути да ударят съветски огромен град. Тази игра е сред огромните. Каква е нашата роля тук? Ние можем да бъдем балансьор. Имало е сходни случаи - Хитлер го основават западни компании и го насочват към Съветска Русия. Тогава България играе ролята на посредник сред Съветския съюз и Хитлеритска Германия, предава известия, които другояче не могат да си предадат, тъй като са в положение на война. Ние не сме в положение на война, бидейки членове на пакта, на оста Рим-Берлин-Токио. Декември 1941 година разгласяваме война на Съединени американски щати и Англия, представете си. 1943-4 година усещаме на главите си това оповестяване, стартират да се сипят бомби в София ” разяснява Волен Сидеров.

Референдум за участието на България в Европейски Съюз и НАТО
“Ще извършите ли това, което заявявате - референдум дали би трябвало да сме членове на НАТО и Европейски Съюз, или погрешно съм Ви схванала? ” попита Беновска. Лидерът на АТАКА изясни, че концепцията на конференцията преди седмица е, че референдум в този момент не може да се направи по съществуващия закон. Сидеров съобщи, че са разпратили към всички парламентарни групи предлагането. “Нека се разгласят - партията на Слави Трифонов - те са страхотни почитатели и фенове на референдума - да кажат, че са получили предлагането, че ще прибавят нещо и ще го създадат, да каже Костадин Костадинов, който също е поддръжник на това народът да се произнася. Трябва да се промени сегашният закон, с цел да питаме дали да сме членове на НАТО, на Европейски Съюз, дали да одобряваме някакви интернационалните решения и да се произнася народа по всички въпроси. Ние това сме го написали в чисто нов закон. Ако желаят парламентарните групи, които се кълнат, сядат, стават и лягат със “суверена ” на уста, да кажат - да, добре, приехме го или в случай че не го одобряват, да кажат за какво - тогава към този момент “Беновска пита ” ще запита - за какво не приемате тези оферти народът да се произнася по тия въпроси и оттова нататък дано обществото да реши ” акцентира Сидеров. Малинов описа, че преди две седмици е помолил Волен да внесат написания закон в Народното събрание. “На мен ми се обадиха много хора да ми благодарят за това, че сме го създали с Волен. Ефект има, само че има метод това да се направи и в състава на съществуващия закон и това го предложих оня ден на Волен - единият вид е да се съберат 500 000 подписа, което е доста комплицирана задача, вторият вид е да се съберат над 20 % от депутатите, което също е комплицирана задача, тъй като ние не сме в Народното събрание, третият вид е да се съберат над 20 % решения на общинските препоръки и това е посоката, в която предложих на Волен да работим. Юридическият екип на нашата партия сега работи с подготовка на подобен въпрос, който да не опонира на настоящия настоящ закон и да тръгнем община по община да вършим такива решения. Смятам, че е постижима задачата. Ще продължим да сме на терен и да поставяме най-много старания в тази посока. Цивилизационният и ценностният избор България го е направила преди 1150 години и това е при Свети Цар Борис I в 9 век и то е - православието и кирилицата - няма никакво значение дали сме във Варшавския контракт или в НАТО за това да бъдем българи, да се борим и да пазиме българския интерес. Явно хората малко са учили ” акцентира Малинов. Беновска предложи да провеждат исторически прегледи на разнообразни тематики, тъй като младежи не знаят и не са учили какво се е случило в историята ни.

Подаръците

Беновска подари в символ да доверие и почитание алена ябълка на Сидеров, а по избор на Малинов - зелена. Водещата подари и на водач на АТАКА Конституцията на Р. България, съпроводена с българския байрак с благопожелание за триумф в задачата. “Това, което в този момент приказваме, ще се умножава и ще бъде идната политическа платформа. Не е случайно събитие, което минава през сезона. Това ще бъде наклонност ” акцентира Волен Сидеров.

Така приключи диалогът сред Волен Сидеров, Николай Малинов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита ” по “Радио К2 ” и онлайн във Facebook и Ютюб на 5-ти февруари 2022 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР