София. Лидерът на пазара на бутилирани води в България публикува

...
София. Лидерът на пазара на бутилирани води в България публикува
Коментари Харесай

Пълна въглеродна неутралност и сертификат за отлично място за работа са част от постиженията на „Девин“ ЕАД за 2020 г.

София. Лидерът на пазара на бутилирани води в България разгласява своя втори. Това оповестиха от Interimage . Докладът проучва интензивностите на „ Девин “ през 2020 година във връзка с значимите за компанията и заинтригуваните ѝ страни тематики и на напредъка по уговорките за стабилно бизнес държание. Докладът е безапелационен израз на желанието на пазарния водач за бистрота на всеки аспект от неговата работа и по тази причина главно място в него имат сътрудниците и заинтригуваните страни.

„ Събитията през 2020 година потвърдиха какъв брой съответна е тактиката на „ Девин “ във всички посоки и че с помощта на нея разполагаме с нужното да посрещнем и най-тежкото тестване – мощен екип. Нещо повече, на база на противоположната връзка от чиновниците и обширен външен одит „ Девин “ ЕАД получи документа Great Place to Work® – най-високото самопризнание за отлична работна среда в света, с което станахме една от едвам три компании в България, които могат да споделят достижение от този мащаб. На фона на всеобщата рецесия освен положихме изключителни грижи за здравето на нашите чиновници, само че никой от тях не беше освободен в резултат на пандемията. Напротив: продължихме да търсим и откриваме гении и да ги развиваме професионално. През 2020 година постигнахме въглеродна индиферентност и сме първата компания в България в бранша и една от дребното въобще с такова значимо достижение. Отново през спешната 2020 година производството ни мина напълно към зелена сила и макар провокациите изпълнихме плануваната част от капиталовата ни стратегия, като пуснахме в употреба две нови енергоефективни поточни линии, “ сподели Борислава Налбантова, изпълнителен шеф на „ Девин “ ЕАД.

Докладът е направен по одобрената международна методология на Global Reporting Initiative (GRI) за оценка на въздействията на компанията и преглежда в детайли дейностите във връзка с удовлетвореността на чиновниците, опазването на околната среда и намаляването на въглеродния отпечатък от активността, както и на приноса към обществото и към района на гр. Девин.

Част от основните достижения на „ Девин “ през 2020 година са:
Опазване на околната среда
- През юли 2020 година производството на компанията мина към 100% зелена сила (от възнобновяеми източници).
- В края на 2020 година „ Девин “ получи документ за въглеродно неутрална компания, публикуван от интернационалната консултантска организация по климата CO2logic и одобрен от упълномощения и самостоятелен сертифициращ орган Vinçotte. „ Девин “ е първата българска компания за бутилирана вода, която реализира въглероден неутралитет както на равнище компания, по този начин и равнище артикул. Това значи, че продуктите с марка DEVIN са 100% неутрални във връзка с климата по целия витален цикъл на продукта.
- От 2020 година „ Девин “ слага върху етикетите на своите марки DEVIN Изворна и DEVIN Минерална особено лого, с цел да предизвиква разделното събиране на опаковките след консумация. Решено в цветовете на океана и земята, то прилича по едно и също време бутилка, знака за безконечност и песъчлив часовник. Това триединство е признакът, който припомня за самостоятелната отговорност и опция за рационалното потребление на естествените запаси. Бутилките с марка DEVIN са 100% рециклируеми, а упоритостта на компанията е да насърчи разделното събиране и да го трансформира в резистентен табиет на милионите си консуматори.
- За всеки литър създадена през 2020 година напитка „ Девин “ отбелязва понижение на използването на запаси до 1,45 литра вода, 40,48 кВтч сила, както и 11% понижение на въглеродния отпечатък по отношение на 2019 година
- През 2020 година компанията събира разделно и предава за оползотворяване близо 97% от отпадъците, генерирани при индустриалните процеси.
- През 2020 година, като участник в груповата система на „ Екопак България “ АД, „ Девин “ икономисва 1,304 тона излъчвания на парникови газове, изчислени в еквивалент на СО2 тонове. Това прави 4 831 782 км излъчвания (изчислени в еквивалент на изминати километри с кола).

В партньорство с „ Екопак България “ компанията:
- спасява от изсичане 25 027 дървета;
- спестява 22 631 млн. кВтч електрическа енергия, 61 181 куб. м вода и 8907 барела петрол;
- обемът на депонираните боклуци на градските депа е понижен с 7 701 куб. м.

Общество
- През 2020 година „ Девин “ внася 17,3 млн. лв. налози и такси към страната и по този метод се явява най-големият поданик в региона на град Девин.
- С 13,3% нарастват средствата за вложения в обществото по отношение на миналата година
- Още с оповестяването на първото изключително състояние в страната при започване на 2020 година „ Девин “ подари средства на Община Девин за закупуване на здравно съоръжение за локалната болница и проби за диагностика на жителите в района.
- В резултат от поддръжката за предпазената компетентност „ Автоматизация на непрекъснати производства “ в Професионалната гимназия по електротехника „ А.С.Попов “ в града през 2020 година шестнайсет възпитаници се записаха да учат в профилираната паралелка, което е двойно нарастване по отношение на миналата година.
- През есента компанията спомага за ремонта и пребоядисването на пейките и оборудванията за игра на две местоположения в гр. Девин, а градската среда бе в допълнение облагородена с нови железни кошчета за отпадък, предоставени от „ Девин “. Дарението е и израз на дълготрайната политика на компанията в поддръжка на вярното събиране на отпадъците на локално и национално равнище.
- През 2020 година „ Девин “ подари на Българския Червен кръст (БЧК) натурална минерална и изворна вода на стойност над 150 хиляди лева за разнообразни дела и в помощ на популацията при бедствия и повреди.

Служители
- Независимо от турбулентната година и множеството провокации „ Девин “ реализира публично най-високото самопризнание за чудесно работно място – Great Place to Work®, и стана първата компания от бранша на бързооборотните артикули в България, която се снабди с влиятелния документ.
- Нито един чиновник на компанията не е освободен в резултат на пандемията.
- Компанията регистрира нула произшествия, довели до един или повече дни неявяване от работа.

Стратегически планове и нововъведения
С цената на доста старания, фокус и обмислен риск през 2020 година „ Девин “ съумя да реализира сполучливо своите огромни капиталови планове за софтуерно развиване и рационализиране, които имат стратегическо значение за бъдещето ѝ.
- Близо 16 млн. лева са вложени в две нови индустриални линии, както и обвързваното с тях създаване на нужната инфраструктура за въвеждането им в употреба. Тази стратегическа инвестиция поддържа зелената политика на „ Девин “ и способства към постигането на въглеродна индиферентност през 2020 година
- 2020 година бе белязана с внедряването на настоящия цифров инструмент SAP S4HANA за рационализиране на системата за обмисляне на корпоративни запаси (ERP), което включи и вложения в надграждането и модернизирането на съществуващата ИТ инфраструктура.

За „ Девин “ ЕАД
От основаването си през 1992 година „ Девин “ ЕАД е водач на пазара на бутилирани води в България. Изворите на водата и мястото на бутилиране се намират в екологично чист регион в района на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е извънреден дистрибутор на енергийните питиета Red Bull и плодовите сокове Granini за България.
Компанията е с централен офис в София и разполага със лична комерсиална и дистрибуторска мрежа с национално покритие. „ Девин “ ЕАД е виновна компания, която влага в икономическото, обществено и културно развиване на обществото посредством начинания, ориентирани към районното развиване, опазването на околната среда и образованието.
От 2017 година компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.
От 2021 година „ Девин “ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от интернационалната консултантска организация по климата CO2logic и одобрена от упълномощения и самостоятелен сертифициращ орган Vinçotte. „ Девин “ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която реализира въглероден неутралитет както на равнище компания, по този начин и на равнище артикул.
Компанията има влиятелния документ Great Place to Work® - най-високото отличие за работодателска марка и чудесно работно място в интернационален проект.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР