София. Лидерът на БСП - София Калоян Паргов подписа споразумение

...
София. Лидерът на БСП - София Калоян Паргов подписа споразумение
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Калоян Паргов подписа споразумение за подкрепа на БСП за местния вот с 4 партии и едно гражданско движение

София. Лидерът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов подписа съглашение за поддръжка на листата на социалистите за общински съветници и на гражданския претендент за кмет на столицата Мая Манолова с 4 партии и едно съдружие през днешния ден. Подписите си под документа, с изключение на него, сложиха Пламен Зарков от Национална републиканска партия, Добромир Задгорски от Общонароден комитет за отбрана на националните ползи, Мариела Модева от Сдружение с нестопанска цел " Отечествен съюз ", Александър Цветков от Политическа партия " Подем " и Иван Гърнев от Политическо придвижване " Социалдемократи ". Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София .
" Всички тези партии и организации са от лявоцентристкия набор. С подписването на това съглашение разтваряме в допълнение ветрилото на поддръжката за претендентите на Българска социалистическа партия от листата за общински съветници, както и към Мая Манолова, разяснява Калоян Паргов. " Така целим да притеглим повече гласоподаватели и да успеем да изпълним смяната. Промяна за една нова вероятност, за която в нашата платформа имаме решения. Управлението на София има потребност от повече бистрота, професионализъм и присъединяване на жителите ", добави водачът на Българска социалистическа партия - София.
Според Калоян Паргов, обединяването на левите партии и организации ще даде спомагателен заряд в акцията и ще усили мотивацията. А всичко това, в последна сметка, ще усили капацитета за победа на локалния избор.
" Сега левите са на ход, всички знаем какво би трябвало да създадем. Десните към този момент се изчерпаха, разяснява Александър Богданов от Политическа партия " Подем ". Левите имаме капацитет, би трябвало да превърнем София в град за живеене, а не в град за престояване ", сподели още Богданов.
Иван Гърнев от Политическо придвижване „ Социалдемократи " добави, че е време да бъде заменено статуквото и София да бъде ръководена от кадърни хора, които мислят за жителите. " Готови сме да дадем поддръжка, сили и доверие за по-добрата идея ", разяснява той.
Проф. Мариела Модева от Сдружение с нестопанска цел " Отечествен съюз " сподели, че подписването на днешното съглашение е значимо, тъй като ръководството, с изключение на да служи на жителите, би трябвало и хората да могат да упражняват надзор върху него. " Нашата поддръжка за листата на общински съветници на Българска социалистическа партия и за кандидатурата на Мая Манолова е подбудена от доверието в платформата и от прозрачността, която тя дава обещание да обезпечи в ръководството, разяснява проф. Мариела Модева. - Който ръководи София би трябвало да бъде следен, с цел да извърши поетите задължения. Това е нов късмет София да заеме мястото си на значима европейска столица ", добави Модева.
Заместник-председателят на Националната републиканска партия Пламен Зарков оцени ролята на Калоян Паргов за обединяването на левите и лявоцентристки организации за срутване на статуквото в ръководството на София. " Трябва да променим качеството на живот в крайните жилищни квартали. Споразумението, което подписахме съответствува напълно с нашата стратегия ", съобщи той.
Добромир Задгорски от Общонароден комитет за отбрана на националните ползи добави, че в целия интервал на демокрацията управляваната от него организация е подкрепяла Българска социалистическа партия и нейната коалиция. " Сега сме обединени от една огромна цел Мая Манолова да победи в конкуренцията за кмет на София. Това е една от значимите ни задания като гражданска организация ", сподели Задкорски.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР