София. Критичното мислене е по-важно от това просто да знаете

...
София. Критичното мислене е по-важно от това просто да знаете
Коментари Харесай

Министър Нено Димов даде старт на Зелена олимпиада 2018

София. „ Критичното мислене е по-важно от това просто да знаете правилните отговори ”. Така министърът на околната среда и водите Нено Димов се обърна през днешния ден към възпитаници от столични учебни заведения и даде начало на шестото издание на просветителната екологична самодейност „ Зелена олимпиада ”, оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите . Инициативата се провежда от уеб издателство Академика БГ и се организира с поддръжката на Оперативна стратегия „ Околна среда ”.
По покана на министър Димов възпитаници от ІV до ІХ клас описаха за екологичните действия, които осъществят с поддръжката на своите учители и показаха мнение, че „ с изключение на жители на България, ние се стремим да сме виновни жители и на най-голямото общество, на майката Земя ”.
За шеста поредна година Зелената олимпиада ще предизвика детското любознание към околната среда. Нейната цел е да насърчи знанията за опазването на природата и да построи екологична просвета измежду подрастващите. Участниците могат да се записват в уеб страницата от през днешния ден – 27 септември, до 21 ноември 2018 година На 24 ноември тържествено ще бъдат връчени и огромните награди.
В особено основана онлайн платформа zelenaolimpiada.bg учениците от І до ХІІ клас ще вземат решение проби, свързани с опазването на природата. В народен мащаб ще бъдат излъчени трима спечелили, за които още веднъж има награди, обезпечени от ОПОС: за горен курс – таблет, за междинен – смарт телефон и за начален – MP3-плеър.
Наред с онлайн надпреварата, предстоят атрактивни събития в 4 български града – Кюстендил, Хасково, Благоевград и Плевен.
Зелената олимпиада е най-мащабното просветително събитие с екологичен темперамент. То е без аналог в страната по обсег. Всяка година в онлайн тестванията вземат участие сред 5000 и 7000 деца от цялата страна и от български учебни заведения в чужбина.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР