София. Конвенцията на ООН за правата на детето представлява цялостен

...
София. Конвенцията на ООН за правата на детето представлява цялостен
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова участва в отбелязването на 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето

София. „ Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето съставлява повсеместен и обстоен интернационален документ, гарантиращ правата на всяко дете. Тя е знак на невиждан интернационален акт, който е най-подкрепяният в цивилизационната ни история “. Това съобщи заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова по време на тържественото съвещание на Националния съвет за протекция на детето, който означи 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето, оповестиха от държавната осведомителна работа .

„ Трябва да подсигуряваме, че всяко дете ще живее в фамилна среда, ще има достъп до здравни грижи и ще получава качествено обучение “, акцентира вицепремиерът Николова. Тя уточни, че България е утвърдила правилата на Конвенцията в Закона за протекция на детето, в Семейния кодекс, в Закона за предучилищното и учебното обучение, в Закона за здравето.
В тържественото съвещание участваха министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, националният омбудсман Диана Ковачева, представителят на УНИЦЕФ в България Джейн Муита, заместник-министри на младежта и спорта, на културата, на образованието, представители на неправителствения бранш и други членове на Съвета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР