София. Концертът Музиката на Западните Балкани“ започна с изпълнение на

...
София. Концертът Музиката на Западните Балкани“ започна с изпълнение на
Коментари Харесай

София: Концертът „Музиката на Западните Балкани“ започна с изпълнение на вокален ансамбъл „Славяни“ на Софийската филхармония

София. Концертът „ Музиката на Западните Балкани “ стартира с осъществяване на вокален отбор „ Славяни “ на Софийската филхармония, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. Десетки столичани и посетители на града се любуваха на песните „ Дафино вино “ и „ Тръгнала е дребна мома “, като следва меломаните и феновете на музиката на Западните Балкани да се допрян до изявите на групировката Western Balkan Band BG и на музикантите от Спектрум и 4th Edition.
Концертът се организира в парка зад НДК, откъдето са минали всички еврокомисари, над 400 министри на държавите-членки на Европейски Съюз. Там се състоя и историческата фотография на всички водачи на Европейски Съюз и Западните Балкани. Концертът не е озаглавен инцидентно „ Музиката на Западните Балкани “, защото посланието му е ориентирано към Австрия, която към този момент ръководи Съвета на Европейски Съюз. Идеята е австрийското председателство да продължи един от главните ни цели през миналите 6 месеца, какъвто е европейската интеграция на Западните Балкани. Организатори на събитието са Министерство на културата и Министерство на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 година със съдействието на НДК.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР