София. Колкото повече се заравяме в проблемите и секторите, толкова

...
София. Колкото повече се заравяме в проблемите и секторите, толкова
Коментари Харесай

Премиерът Стефан Янев:Колкото повече се заравяме в проблемите и секторите, толкова повече намираме системен безпорядък и липса на правила

София. Колкото повече се заравяме в проблемите и секторите, толкоз повече намираме систематичен хаос и липса на правила. Това сподели на брифинг служебният министър председател ген. Стефан Янев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ В естествената демократична процедура за едно държавно управление се дава толеранс от 100 дни, само че служебното държавно управление няма този комфорт. По Конституция и естествената процедура, животът му трае към 100 дни. Опитваме се да дадем доклад на направеното до момента, което въпреки и един месец обратно, въз основата на това, което намираме и установяваме, наподобява, че е доста повече от 1 месец. Това, което заварих и имах опция да разясня в първото ми телевизионно изявление, думата, която използвах, беше безпорядък. Колкото повече работим и се заравяме в съответните проблеми и браншове, намираме освен това от безпорядък, по-скоро систематичен хаос и липса на правила “, добави той.

Ген. Янев изясни, че в доклада си служебното държавно управление ще предложи и политики, с които да се излезе от отрицателните обстановки, които са били установени досега.

„ Застанали сме пред вас с вицепремиерите и някои от министрите от служебния кабинет и ще се опитаме да брифираме по обособени ресори по това, което е открито и установено, както и с какви ограничения и политики предлагаме да се излезе от обстановката и да върнем някакво чувство за нормалност. Един от министрите, които участват тук, стана прочут с метафора на това, което заварихме, затревените и източени язовири. Наистина е метафора и тази метафора се отнася и за другите браншове “, добави служебният министър председател.
Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР