София. Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на седмична оперативка

...
София. Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на седмична оперативка
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на седмична оперативка със строителите и надзора на ул. „Граф Игнатиев“

София. Кметът на София Йорданка Фандъкова участва на седмична оперативка със строителите и надзора на ул. „ Граф Игнатиев “. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . По време на срещата си със строителите и надзора на ул. „ Граф Игнатиев “ кметът Фандъкова акцентира, че е значимо обектът да се извърши качествено и в период.
В оперативката участваха зам.-кметът Евгени Крусев кметът на Район „ Средец “ Мария Ачкова, проектантите, надзора, представители на изпълнителя на обекта G.P Group, както и представители на всички експлоатационните сдружения, които имат инфраструктура в зоната на ул. „ Граф Игнатиев “. Ръководителят на обекта Георги Гигов увери столичния кмет, че все още строително-монтажните работи се движат по планувания линеен график.
В правата на ул. „ Граф Игнатиев “ от бул. „ Витошка “ до ул. „ Денкоглу “ са изпълнени демонтажните работи на настилката и релсовия път и завършва реконструкцията на подземните връзки. Изградени са топлофикационният колектор и водопроводната и канализационната инфраструктури, положена е кабелната мрежа на уличното осветяване и са построени нови колектори за електропреносната мрежа.
Кръстовището на ул. „ Граф Игнатиев “ и ул. „ Денкоглу “ е изпълнено на бетон и се възнамерява на 2 юли да бъде пуснато краткотрайно придвижването като на идващ стадий ще бъде положена и пътната настилка.
В зоната на площад Славейков са изпълнени демонтажните работи и завършва построяването на подземните връзки. Предстои създаване на колекторите на ЧЕЗ и кабелната мрежа за уличното осветяване. Изградена е на 90 % стоманобетоновата структура на релсовия път и от 26 юни стартира полагането на релсовия път.
Продължава демонтажът на релсовия път и подмяната на водопроводните отклонения към постройките в сектора на ул. Граф Игнатиев “ от ул. „ Раковски “ до ул.„ 6-ти септември “, както и в сектора от бул. „ Васил Левски “ до бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “. Предстои на 2 юли да бъде затворено кръстовището на ул. „ 6-ти септември “ и ул. „ Граф Игнатиев “ за реорганизация на топлофикационната мрежа преминаваща през кръстовището.
Продължават ремонтните действия и по ул. „ Солунска “. В сектора от ул. „ Хр Белчев “ до ул. „ Ангел Кънчев “ се работи по възобновяване на паважа на пътното платно. Автомобилното придвижване ще бъде пуснато на 1 юли след което продължава работата по тротоарите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР