София. Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи златни значки

...
София. Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи златни значки
Коментари Харесай

Пловдив: Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи златни значки на четиримата мъже, които на 10 март спасиха живота на три момичета при водопада „Сучурум”

София. Кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов връчи златни значки с лика на Апостола на четиримата мъже, които на 10 март избавиха живота на три девойки във водопада „ Сучурум ” и в Балкана. Това оповестиха за Радио „ Фокус “-Пловдив от Общината. Ефрейтор Никола Върбанов от 1-ви механизиран батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада, треньорът и играч по битка Тони Танчев и полицейските чиновници младши контрольор Симеон Иванов и мл. контрольор Ивайло Свиленов от карловското Районно ръководство на полицията получиха от кмета и почетни грамоти за честност към заветите на Васил Левски. Грамоти бяха връчени също на приятелките на двама от мъжете – Радина Петрова и Станимира Иванова, съдействали за избавяне на децата.
На церемонията, която се състоя през днешния ден в зала „ Васил Караиванов ” в община Карлово, участваха шефът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Пловдив – старши комисар Атанас Илков, началникът на Районно ръководство на полицията в Карлово – основен контрольор Сълко Литов, заместник-командирът на 61-ва Стрямска бригада полк. Станимир Христов и командирът на 1-ви батальон – подполковник Малешков. Плакети и грамоти на доблестните карловци връчи старши комисар Илков.
Кметът, началникът на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив и зам.-командирът на 61 бригада благодариха на младежите за смелостта, човечността, хладнокръвието, себеотрицанието и почтено осъществявания цивилен дълг.
Инцидентът става на 10 март в късния следобяд. Никола Върбанов, Тони Танчев и техните приятелки виждат тяло на дете във водите на придошлата река край водопада. Никола и Тони съумяват да извадят 11-годишното момиче, то е без пулс и дихателна активност. Обаждат се незабавно на тел. 112, в това време оказват първа здравна помощ на детето. Ефрейтор Върбанов прави сърдечен масаж, а Тони Танчев – изкуствено дишане, до момента в който връщат момиченцето към живота. Двамата служители на реда от Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи Карлово Симеон Иванов и Ивайло Свиленов, отзовали се на сигнала, малко по-късно откриват по течението на Стара река двете приятелки на петокласничката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР