София. Казанлък.Спектакълът на Общински театър Любомир кабакчиев –

...
София. Казанлък.Спектакълът на Общински театър  Любомир кабакчиев –
Коментари Харесай

Казанлък: Спектакълът на Общински театър „ Любомир кабакчиев” – „ Том, Дик и Хари” на Рей Куни е победителят в 18-я фестивал „ Комедийният хит на сезона”

София. Казанлък.Спектакълът на Общински спектакъл „ Любомир кабакчиев ” – „ Том, Дик и Хари ” на Рей Куни е спечелилият в 18-я фестивал „ Комедийният шлагер на сезона ” с оценката на публиката 5.84, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Резултатите бяха оповестени по време на формалната гала при закриване на Чудомирови празници 2019от ръководителя на Фондация „ Чудомир ” и депутат Борис Кърчев.
Получавайки премията шефът на Театър „ Любомир Кабакчиев ” Димитър Кабаков благодари за високата оценка на публиката: „ Казанлък има своя спектакъл и той разнася славата освен на града. Това, което публиката гледа няколко години наред, демонстрира равнището на нашия спектакъл и се веселя, че тя тази година ни удостои с тази висока чест. ”
Комедийният шлагер на сезона е конкурс, в който резултатите дефинират публиката. На второ място тя класира постановката „ Бащи, неистини и още нещо ” на Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров „ – Варна, оценена с 5.64. На трето място бе класиран спектакъла на Малък градски спектакъл зад канала – София - „ Аз обичам, ти обичаш, тя обича ” с обща оценка 5.00.
По време на церемонията шефът на Литературно – живописен музей „ Чудомир ” Добрина Матова връчи дарителски свидетелства на Донка Пиндарева, Лилия Димитрова, Пенка Коева, за направени дарения на музея. „ Дарителството в България има забележителна история. Културно – просветното издигане на българското общество не би било допустимо без ентусиазма и безкористността на стотици българи, за които благотворителният жест се трансформира в израз на персонално и национално достолепие ”, сподели Матова и изрази изрази своята признателност на донорите, заявявайки, че техните дарения са значими за музея.
26-те Чудомирови празници бяха закрити от ръководителя на Фондация „ Чудомир ” Борис Кърчев, котъ изрази своята признателност на екипа на Музей „ Чудомир ” и персонално шефа му Добрина Матова, на Общински спектакъл „ Лючомир Кабакчиев ” и неговия шеф димитър Кабаков, както и и на Община Казанлък и кмета Галина Стоянова – единственият спонсор на празниците.
Борис Кърчев изясни, че край на празниците е трябвало да бъде театър на Театъра на армията, който обаче е отказал да гостува, заради недобри условия свързани с отоплението на залата в Дома на културата: „ Това е автентичен проблем, който на този стадий е мъчно решим, тъй като няма общинска зала, в която да се влага и отоплението да не бъде проблем. Но в осемте дни на Чудомироли празници в Казанлък на сцената на Дожма на културата гостуваха Варненският и Благоевградският спектакъл, Малък градски спектакъл зад канала, Варненската опера, опера Бургас, състоя се и премиерата на Общински спектакъл „ Любомир Кабакчиев ”, на тази сцена пред казанлъшка аудитория показа своя авторски театър „ Грамофонът ” Виктор Калев и битовите условия не попречиха на гостуващите постановски да допрян казанлъшката аудитория с представленията си. ” Като ръководител на Фондация „ Чудомир ” Борис Кърчев сервира своите извинения на публиката и обави, че за край на празниците ще бъде показан театралният театър на Димитър Живков – „ Живак ”.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР