София. Кампанията за събиране на книги за библиотеки в страната

...
София. Кампанията за събиране на книги за библиотеки в страната
Коментари Харесай

Моника Чалъкова, ЧитАлнЯта: Кампанията за събиране на книги за библиотеки в страната продължава до 24-ти юни

София. Кампанията за събиране на книги за библиотеки в страната продължава до 24-ти юни. Това сподели библиотекарят от ЧитАлнЯта в София към Сдружение на градските читални Моника Чалъкова в изявление за Агенция „ Фокус “ по отношение на акцията им за събиране на книги за библиотеки в страната.

„ Търсим художествена литература, биографии, пътеписи. Всичко, което е забавно за повече хора. Приемаме книги от 2000 година насам. Естествено, би трябвало да бъдат здрави. Също по този начин доста значимо - търсим детски книги, защото библиотеките не са задоволително добре заредени, а има огромно търсене на детска литература. Библиотекари се свързват с нас и изпращат запитвания за детски книги от най-ранна до тийнейджърска възраст. Нашите читатели се съобразиха доста бързо с това ни предпочитание и към този момент имаме сериозна купчина с детски книги. По-голямата част от тях към този момент е разпратена по библиотеките “, изясни Чалъкова.

„ Книгите се събират в ЧитАлнЯта. Това е дребна библиотека в Градската градина до Софийска градска художествена изложба. Тя е ръководена от Сдружение на градските читални. Тук е сборният пункт и от тук се и разпращат даренията към библиотеките. Условието за регистрация в нашата библиотека е да се подари една книга. Всички книги в Читалнята са събрани единствено с дарения. Сега по време на акцията, разумно, който се включи в нея, получава и читателска карта “, добави тя.

Пълния текст на изявлението четете в раздел „ Мнение ”

Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР