София. Към момента Топлофикация София“ има 700 млн. задължения към

...
София. Към момента Топлофикация София“ има 700 млн. задължения към
Коментари Харесай

Калоян Паргов, БСП-София: Към момента „Топлофикация София“ има 700 млн. задължения към БЕХ

София. Към момента „ Топлофикация София “ има 700 млн. отговорности към БЕХ. Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Калоян Паргов, ръководител на градската организация на Българска социалистическа партия. Той добави, че огромна част от парите са разсрочени.
" До 2020 година плащаме главница в размер на 20 млн. След 2020 година ще плащаме близо 400 млн. на година главница или към 60 млн. на година разноски. Към момента финансовата стратегия на „ Топлофикация София “ е към 50 млн., която не се извършва на 100%. Т.е. след 2020 година в „ Топлофикация София “, в случай че вървим по този начин, няма да имаме пари за капиталова стратегия. Ще имаме проблеми с спомагателния запас във връзка с настоящите действия, които прави „ Топлофикация “. От там идва и нашето терзание, ето ги сметките, не инцидентно приказвам в цифри ", добави още Калоян Паргов.
Той сподели още, че спомагателният заем от 60 млн. евро за построяването на инсталацията за RDF боклуци в допълнение утежнява картината на финансовото положение на сдружението. По думите му заемът ще бъде за сметка на софиянци, макар гаранциите на Столична община да го поеме.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР