София/Кале. Френската полиция потвърди в социалната мрежа Туитър“ за инцидента

...
София/Кале. Френската полиция потвърди в социалната мрежа Туитър“ за инцидента
Коментари Харесай

20minutes.fr: Френската полиция потвърди инцидента с български шофьор на ТИР край Кале, няма разпитани по случая

София/Кале. Френската полиция удостовери в обществената мрежа „ Туитър “ за случая с български водач на ТИР край пристанищния град Кале, предава локалната медия 20minutes.fr .
Според формалното известие на пътната полиция в нощта против вторник на автомагистрала А16, покрай Кале, се е запалил камион. Около 4:00 часа локално време (5:00 часа българско време) камионът се е движил по обходен маршрут към пристанището на Кале, когато е попаднал на укрепление, издигната на пътя от „ към 50 мигранти “, разясниха управляващите. Барикадата, издигната от дървени предмети, е била подпалена. При опит да я преодолее камионът се е запалил, само че е траял по пътя си. Малко по-късно лидерът е спрял тежкотоварното транспортно средство.
До 8:00 часа локално време (9:00 часа българско време) пожарните служби са съумели да потушат пожара, който е унищожил изцяло камиона и ремаркето му. Междувременно пътят е бил затворен за придвижване и е бил въведен обходен маршрут.
Според La Voix du Nord водачът на камиона е бил атакуван от мигранти, до момента в който е бил отвън транспортното средство. Той е получил леки пострадвания по челото. Няма разпитани по случая.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР