София. Каквото и да кажем за Левски ще е малко.

...
София. Каквото и да кажем за Левски ще е малко.
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Левски не е за политическа употреба

София. Каквото и да кажем за Левски ще е малко. Той е освен лидер на националната гражданска война. Неговите завещания би трябвало да препрочитаме всеки ден, да разбираме посланията му. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти, оповестиха от прессекретариата на президента . Пред паметника на Васил Левски в София вицепрезидентът взе участие в отбелязването на 145 години от гибелта на Апостола с рецитал на деца, членове на клубовете „ Млади възрожденци “.
„ Всеки един от заветите му би трябвало да пазим надълбоко в сърцето си. Портретът му е в нашите кабинети, само че не го гледаме в очите и не мерим своите дейности по отношение на неговите. За страдание, неведнъж използваме Апостола за политическа приложимост. Чуваме заветите му в речи на държавници и политици, само че по-късно не се извършват “, означи Илияна Йотова. По думите й напоследък се следят доста опити за пренаписване на историята. „ Левски е изрично доказателство, че България не получава безплатно свободата си, колкото и някои да се пробват да ни внушават противоположното “, уточни вицепрезидентът.
„ Левски сътвори освен концепциите за национално избавление, а човешките хрумвания за тъждество и права. На днешния ден е извънредно значимо да си напомним тези негови завещания, тъй като е тъпо, че в XXI век би трябвало още веднъж да се борим за човешки права “, акцентира още Илияна Йотова.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР