София. Качеството и цената на водата трябва да бъдат в

...
София. Качеството и цената на водата трябва да бъдат в
Коментари Харесай

Омбудсманът Диана Ковачева: Качеството и цената на водата трябва да бъдат в ясно съотношение

София. Качеството и цената на водата би трябвало да бъдат в ясно съответствие. Това сподели омбудсманът Диана Ковачева в изявление за предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия . Относно предлагането на омбудсмана за нов закон за ВиК, Ковачева съобщи, че планът за нов закон за ВиК е получил доста рецензии още в развой на публичното разискване и не е стигнал до Народното събрание. „ Сега цената на водата непрекъснато се трансформира, само че качеството не мърда. Хората заплащат висока цена, само че не получават качествена услуга. Това е сериозен проблем. Това е незаслужено и би трябвало да се направи смяна в това отношение. Качеството и цената би трябвало да бъдат в ясно съответствие “, съобщи тя.

„ 51 000 са учениците, които предходната година трябваше да се явят на матури в 10-и клас, само че не го направиха, тъй като те бяха анулирани. 50 000 са родителите на 10-класници, които се подписаха в петицията против матурите в 10-и клас. Чудя се каква информация ще ни даде матурата за 10-и и 4-ти клас, като е ясно, че отдалеченото образование за дребните деца не работи добре, а при огромните мотивацията внезапно понижава. Закъсняха и публичните поръчки за доставка на таблети. И в този момент не е ясно дали всички искащи получиха такива “, уточни Ковачева.

„ Учебната стратегия за 4-ти и 10-и клас не планува нито един ден за подготовка за тези матури. Резултатът от тях ще мери триумфът на децата, обучавани в паралелната система на обучение – в частните уроци, в които родителите влагат, с цел да могат децата им да съумеят на тези изпити. Трябва да се намерения по какъв начин стратегиите да бъдат приспособени, тъй че децата ориентирано да се приготвят за този характерен изпит “, добави Ковачева. Тя посочи, че ще се обърне към народните представители с информация за проблемите на тези родители и ще упорства за анулация на матурите за 4-ти и 10-и клас. По думите ѝ това решение е трябвало да се вземе доста по-рано.

По тематиката за сметките за парно, омбудсманът уточни: „ Днес адресирам до шефа на „ Топлофикация София “ едно увещание за по-ясни изравнителни сметки. Беше изпълнено обещанието за по-ясни месечни сметки. По отношение на изравнителните сметки още не сме видели новия формат на изравнителните сметки. Трябва обществено да бъде показан този нов формат, с цел да са спокойни хората, че сметките ще са разбираеми “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР