София. JYSK откри най-големия си дистрибуционен център за Югоизточна Европа

...
София. JYSK откри най-големия си дистрибуционен център за Югоизточна Европа
Коментари Харесай

JYSK откри най-големия си дистрибуционен център за Югоизточна Европа в Икономическа зона София-Божурище

София. JYSK откри най-големия си дистрибуционен център за Югоизточна Европа в Икономическа зона София-Божурище. Това оповестиха от " Национална компания Индустриални зони " .
Договорените вложения досега в Икономическа зона София–Божурище са за над 530 млн. лева, като оповестените от вложителите работни места са близо 1 600. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на формалното разкриване на дистрибуционен център на датската верига за мебели и обзавеждане JYSK.
Събитието откриха изпълнителният шеф и президент на компанията Ян Бьо, посланикът на Дания в България Н.Пр. Сьорен Якобсен, икономическият министър Емил Караниколов и министър-председателят Бойко Борисов. Сред формалните посетители беше и Антоанета Барес, изпълнителен шеф на „ Национална компания индустриални зони “, както и екип от специалисти от сдружението, взели участие в реализирането на плана. Дистрибуционният център на JYSK се осъществя в Икономическа зона София- Божурище, която е предпочитан план на компанията.
Министърът на стопанската система Емил Караниколов беше безапелационен, че местоположението, определена от JYSK за създаване на дистрибуционен център–Икономическа зона София – Божурище, е една от най-атрактивните в страната, поради стратегическото й местонахождение, както и съществуването на квалифицирана работна ръка и инфраструктура. „ Инвеститори от ранга на JYSK избират страната ни за реализацията на своите капиталови планове и това е доказателство, че предлагаме привлекателна бизнес среда и конкурентни тласъци. Инвестицията е обвързвана с разкриването на 500 работни места по време на строителството, което завърши сполучливо и към 200 след влизането на обекта в употреба, множеството от които към този момент са факт “, уточни икономическият министър. Той добави, че кoмпaниятa инвecтиpa 107 милиoнa eвpo в бaзaтa cи в Бългapия.
Проектът за пътна връзка към Икономическа зона София-Божурище към този момент е подготвен и построяването му ще коства към 50 млн. лева, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Той посочи, че се работи по нов план за път, който да отговори на сериозния инвеститорски интерес към индустриалната зона, да обезпечи засиления трафик и да сътвори повече улеснение за живеещите в региона жители. „ Ще направя всичко допустимо да ускорим оптимално всички процедури и ще гледаме да осигурим пари в новия бюджет “, добави министър-председателят. Пътят ще стартира от бул. " Царица Йоанна " в София и ще минава през индустриалната зона в Божурище, където ще се свърже със строящия се сега скоростен път за Сърбия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР