София. Жителите на Община Руен доказват, че големите дела могат

...
София. Жителите на Община Руен доказват, че големите дела могат
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Жителите на Община Руен доказват, че големите дела могат да бъдат постигнати с малки стъпки и задружни усилия

София. Жителите на Община Руен потвърждават, че огромните каузи могат да бъдат реализирани с дребни стъпки и задружни старания, по този начин както преди години Васил Левски учеше нашите предшественици. Това съобщи президентът Румен Радев в словото си по случай откриването на монумент на Апостола на свободата Васил Левски в село Руен, оповестиха от прессекретариата на президента. Паметникът е повдигнат с финансовата поддръжка и събраните дарения от хората от общината.
По думите на президента до през днешния ден са издигнати над 150 монументи на Апостола на свободата, като доста от тях са отвън рамките на България, разпръснати от Аржентина до Япония. „ Днес, в деня на рождението на Васил Левски, скромната по мярка Община Руен, само че огромна по дух заема своето място в тази алегорична география на почитта “, уточни Румен Радев.
Държавният глава акцентира, че с родолюбивото си дело жителите на Руен дават образец, че можем да имаме общи полезности и религия в името на положителното бъдеще на България. „ Днес паметниците на Васил Левски се множат, с цел да съхраним заветите и концепциите на Апостола, да предадем на децата си сложните уроци на историята и да ги научим да отстояват чистата и свята Република, която би трябвало да бъде място на единодушие, приятелство и безусловно тъждество сред всички народности “, уточни Румен Радев.
Президентът изрече признателност на хората от инициативния комитет, на многочислените донори, на скулптора на паметника и управлението на Община Руен за това, че след девет години обединени старания това родолюбиво дело има своя сполучлив свършек.
По време на визитата си в село Руен президентът организира среща с кмета Исмаил Осман и неговия екип. Румен Радев посети и новопостроения православен храм „ Свети Георги Победоносец “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР