София. Жителите на града дадоха десетки предложения за развитие на

...
София. Жителите на града дадоха десетки предложения за развитие на
Коментари Харесай

БСП: Разград смята, че демографията трябва да бъде на първо място във „Визия за България“

София. Жителите на града дадоха десетки оферти за развиване на документа. " Имаме болница, само че нямаме лекари, тъй като всички желаят да работят в огромните лечебни заведения, където имат развиване, а тук няма. Затова предложенията във „ Визия за България “, които обръщат здравната система към пациента и по-малките и отдалечени от столицата градове, са значими за нас “. Това споделиха поданици на Разград на среща с народните представители проф. Анелия Клисарова, Ирена Анастасова, Денчо Бояджиев и проф. Светла Бъчварова, оповестиха от пресцентъра на партията . Стотици въпроси и оферти по Визията дадоха жителите на града, като доста от тях бяха свързани със демографската злополука в страната и района, проблемите с превоза, намирането на работа. Разградчани желаеха частта, обвързвана с демографията да бъде преди всичко във „ Визия за България “ и обособен раздел, обвързван с развиването на младежите. Директор на малко учебно заведение уточни, че е нужна нова разпоредба за маломерните паралелки, с цел да не се закриват учебните заведения в дребните и отдалечени обитаеми места. Учители, в препълнената с поданици на града зала, желаеха в стратегиите, с изключение на патриотичното образование на учениците, да се застъпи и екологията. Хората прибавиха, че Разград може да има ЖП линия и превозът да бъде отчасти усъвършенстван, в случай че това бъде включено в Дунавската тактика.
„ Трябва да обърнем системата на опазването на здравето и тя да обслужва пациента. Сега нито пациентите, нито лекарите са в нейния център, там са парите “. Това сподели проф. Анелия Клисарова по време на срещата. Тя добави, че е нужно да се даде качествено опазване на здравето на хората- от огромния град до дребното обитаемо място. Проф. Клисарова сподели още, че намаляването на Данък добавена стойност за медикаментите ще увеличи достъпността на опазването на здравето. Секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България Ирена Анастасова изясни, че левицата желае нов модел на ръководство на образованието, което да стъпи на цялостен обсег на децата и качество във всички просветителни институции. Тя добави, че Българска социалистическа партия залага и на районни стратегии за развиване на образованието съгласно развиването на стопанската система в съответния район и създаване на национална карта, която да свързва обучение и стопанска система. „ Ще продължим да се борим и за анулация на финансиране на частните учебни заведения. Държавата не е направила всичко за държавните и общинските учебни заведения, с цел да дава на частните, които събират големи такси “, означи Ирена Анастасова. Народният представител проф. Светла Бъчварова обясни Визията в частта, обвързвана с повишение на приходите и пенсионирането. „ България има потребност от нова посока, от нова вероятност, тъй като се задълбочават неравенствата, усилва се броят на хората, които живеят в последна беднотия “, съобщи тя.
Народният представител Денчо Бояджиев показа предложенията на Българска социалистическа партия за развиването на стопанската система, като добави, че основаването на работещо електронното държавно управление ще помогне за развиването й. „ Не бъде ли въведено електронното държавно управление, за което към този момент се дадоха доста пари, всички останали диалози за развиване на стопанската система, възстановяване на работата на държавната и локалните администрации, ще са непотребни “, разяснява той. Денчо Бояджиев изясни, че вложенията в районите са доста значима част от Визията и добави, че в нея се планува основаването на „ Фонд за доближаване на районите “, който ще помогне за реализирането на доста значими планове.
Преди срещата в Разград, народните представители Ирена Анастасова, Денчо Бояджиев, Кольо Милев, Димитър Стоянов, Славчо Велков и Иван Ченчев се срещнаха с поданици на с. Благоево. Жителите на селото сложиха въпроси, свързани с развиването на селското стопанство и невъзможността за изкупуване на продукцията на дребните аграрни производители, както и за нуждата от преизчисляване на пенсиите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР