София. Жители на село Тодорово, община Исперих, са потърсили подкрепа

...
София. Жители на село Тодорово, община Исперих, са потърсили подкрепа
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова: Жители на исперихското село Тодорово потърсиха подкрепа заради решение на кмета за закриване на местното училище

София. Жители на село Тодорово, община Исперих, са потърсили поддръжка от омбудсмана на Републиката обезпокоени от решението на кмета и Общинския съвет за закриване на учебното заведение в селото и още 7 детски градини. Това заяви за Радио „ Фокус “ омбудсманът Мая Манолова, която през днешния ден провежда изнесена приемна на място по случая. Тя разясни, че учебното заведение не е от най-малките и би следвало да се положат старания, с цел да се поддържа неговото действие. „ Още повече на фона на оповестяването на образованието от страна на Министерски съвет за главен приоритет и на признатия при започване на месец юли Междуинституционален механизъм за обгръщане и задържане на всички деца в просветителната система. Приведено на понятен език това значи обезпечаване на достъп, поддръжка на фамилиите и поддръжка на учебните заведения в отдалечените обитаеми места. Това решение за закриване на учебно заведение е в противоположна посока на водената от държавното управление политика. Според мен към сходни дейности няма по какъв начин да се пристъпва, без да се чуе мнението на общността и мнението на хората да има най-голяма тежест за крайното решение “, разяснява тя.
Мая Манолова добави, че в прелиминарен диалог с министъра на образованието е станало ясно, че посред им няма несъгласие по разбирането, че до закриване на учебни заведения би трябвало да се пристъпва, едвам когато всички други благоприятни условия за поддръжка са изчерпани.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР