София. Желая на всички ловци един ползотворен ловен сезон, да

...
София. Желая на всички ловци един ползотворен ловен сезон, да
Коментари Харесай

Инж. Васил Василев: Желая на всички ловци един ползотворен ловен сезон, да не забравяме отговорността, която стои пред нас

София. Желая на всички ловци един потребен ловджийски сезон, да си пожелаем да няма произшествия през тази година и да не забравяме отговорността, която стои пред нас. Това сподели за Агенция „ Фокус “ ръководителят на Националния ловно-рибарски съюз (НЛРС) инж. Васил Василев по случай откриването на ловния сезон по мигриращ и малък дивеч -- гургулица, пъдпъдък, гугутка, гривяк, горски бекас и елементарна бекасина. „ Тази година сезонът ще бъде открит по обичайния метод, като няма смяна нито в методите на ловуването, нито в методите. Ловците ще си излязат на лов и ще си ловуват по метода, по който си знаят “, изясни инж. Василев. По думите му откриването на сезона е дълго чакан миг за огромна част от българските ловци. „ Както се показваме ние с този лов можем добре да упражним структурните си умения, с цел да сме подготвени октомври месец, когато се открива ловът на наедрял дивеч и да бъдем в естествена кондиция “, уточни той. По думите му този лов е извънредно прочувствен, стрелбата е много майсторска и в действителност огромна част от българските ловци обичат този вид ловуване.
На въпрос какви са спецификите на този тип лов, инж. Василиев посочи, че когато се излиза на лов за прелетен малък дивеч, гургулица, гривяк, горски бекас би трябвало да се ловува в полските региони. Той разясни също, че е належащо добре подготвено куче, тъй като другояче ловците не могат да откриват дребния дивеч. „ Ловният асистент е извънредно значим, а практикуващите би трябвало да бъдат екипирани със светлоотразяващи детайли по тях, шапки, елеци и ленти, с цел да може да не стават произшествия “, посочи инж. Василев.
Диана ДЮЛГЕРОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР