София. Жан-Клод Юнкер: Един от най-изкусните комуникатори сред премиерите -

...
София. Жан-Клод Юнкер: Един от най-изкусните комуникатори сред премиерите -
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер: Един от най-изкусните комуникатори сред премиерите , с които съм имал удоволствие на работя - моят приятел Бойко Борисов

София. Жан-Клод Юнкер: Един от най-изкусните комуникатори измежду министър председателите - моят другар Бойко Борисов. Рисунките в действителност могат да кажат хиляди думи. Един от най-изкусните комуникатори измежду министър председателите, с които съм имал удоволствието да работя, е човек, с който в никакъв случай не съм споделял общ език (макар ненапълно да се считам за полиглот): моят другар Бойко Борисов. Когато през 2015 година той опита да ми изясни значимостта на прекомерно комплицирания план “Южен поток ” за енергийната сигурност на България и нейните съседи от района, Борисов го направи без брифинг и без да употребява думи, а просто посредством няколко драскулки върху лист хартия. Бях толкоз впечатлен от творбата му, че я сложих в рамка и я закачих на стената в офиса си като увещание на значимостта на енергийната съгласуваност ". Тези думи на Жан-Клод Юнкер разгласява министър председателят Бойко Борисов във " Facebook " профила си. И продължава с думите на Юнкер: " Няколко месеца по-късно, делегация от България ме посети за диалози за българския газовия хъб. Аз гордо им демонстрирах, че съм го схванал с помощта на прелестните рисувателни умения на премиера им, след което научих, че член на делегацията е направил фотография на рамкираната рисунка и тя е изтекла в българската преса. Не се колебая, че скоро бъдещите творения на Бойко ще красят някоя художествена изложба в София. "

Министър-председателят Борисов добавя в поста си: " Аз също добре помня този миг от взаимната ни работа. През годините Юнкер нито един път не си разреши двоен стандарт към страните членки. Намираше време за проблемите на всеки. Чуваше, помагаше и постоянно се шегувахме дружно. "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР