София. Жълт и оранжев код е в сила за сняг,

...
София. Жълт и оранжев код е в сила за сняг,
Коментари Харесай

НИМХ: Жълт и оранжев код е в сила за сняг, поледици, вятър и дъжд в цялата страна за 28 ноември

София. Жълт и оранжев код е в действие за сняг, поледици, вятър и дъжд в цялата страна, сочи информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология . Жълт код за превалявания от сняг е в действие за областите Перник, София град, София област, Видин, Монтана, Враца и Плевен. Очаква се снежната завивка да доближи приблизително сред 10 и 20 см.
Същата степен на заплаха, само че за дъжд и сняг е оповестена в областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Пловдив. В тези региони през нощта ще завали дъжд, денем ще премине в сняг. До среднощ ще се образува неравномерна снежна завивка. Ще се усили вятърът от север-североизток, до 20-25 м/с.
Жълта предупредителна степен за дъжд и вятър и сняг и вятър е в действие за 10 области на страната.
За дъжд и вятър -Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Стара Загора. През нощта ще завали дъжд, денем ще премине в сняг. До среднощ ще се образува снежна завивка. Ще се усили вятърът от север-североизток, до 15-25 м/с.
За сняг и вятър – Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе и Силистра. В тези региони ще вали сняг и ще се натрупва снежна завивка, до среднощ приблизително сред 15 и 30 см. Ще се усили североизточният вятър, до 20-25 м/с и ще има виелици и навявания.
Оранжев код за вятър, сняг и поледици разгласен в областите – Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна и Бургас. През нощта ще завали дъжд, денем навътре в региона ще премине в сняг. До среднощ ще се образува неравномерна снежна завивка. Ще се усили североизточният вятър, до 20-25 м/с и ще има виелици и навявания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР