София. Изпращаме една от най-грозните кампании. Това каза пред журналисти

...
София. Изпращаме една от най-грозните кампании. Това каза пред журналисти
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Румен Петков, Коалиция за България: Изпращаме една от най-грозните кампании

София. Изпращаме една от най-грозните акции. Това сподели пред публицисти водачът на АБВ и претендент за евродепутат от листата на „ Коалиция за България “ Румен Петков след подаването на своя глас за изборите за Европейски парламент, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Гласувах за едни мощно посланичество на България в Европейския парламент, тъй като ние се нуждаем от доста по-ярко лъчение и да се защитят националните ни ползи. За страдание, до в този момент това не беше по този начин. Ние сме очевидци на гласоподаване срещу националния ни интерес, на такива, които ни вкарват в борба с наши сътрудници, като Германия, Франция и други страни. Има и едно безхаберие от по този начин наречените „ евродепутати “, което граничи с безотговорността “, съобщи Петков. Той уточни, че в акцията омразата, нагнетяването и клеветата са доминирали. „ Много се надявам, все пак, българинът да направи рационалният избор “, сподели той.
По думите му главният приоритет на България на европейско равнище е гарантирането на мира. „ Ние сме в един район, който не инцидентно е назоваван в годините, като взривоопасно място. Ако в този момент не разберем, че Европа би трябвало да се изправи с цялата си тежест в борбата за мир, значи нищо не разбираме “, означи Петков. Като различен главен приоритет той посочи енергийната правдивост. „ За страдание, отиващите си евродепутати нищо не направиха от това. Това е толкоз просто да бъдат атакувани договорите с американските централи на Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 1 “ и Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 3 “ и да дадем напълно друга цена на българските консуматори. И на не последно място е необходим деен разговор и намиране на общи решения с Русия, тъй като европейските архитектури за сигурност, без Русия не са вероятни. Всякакви опити да се насажда ненавист и съмнение са ущърб на първо място на Европа. Аз мисля, че е видно, че от глобите губи основно Европа “, уточни ръководителят на „ Коалиция за България “.
Той акцентира, че идеята на евродепутатите би трябвало да бъде единствено една- България и уточни, че би трябвало да изпращаме почтени и честни хора. „ Аз мисля, че честността и достолепието е отличителната линия на нашите претенденти. Много се надявам българинът да го види и да направи тази стъпка, която да му подсигурява и експертно и честно присъединяване в институциите “, сподели той. Петков означи, че не чака висока изборна интензивност. „ Тази акция беше отровена, в нея политически спор нямаше. Замеряха се с офшорните компании на единия лидер, против асансьора на различен фактор в политиката. Това се неща, които, за жалост, са справедлива действителност, само че не може това да бъде базата, върху която българинът да избира своето европейско посланичество “, сподели още той.
Ирина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР