София използва много агресивен език срещу Скопие. Мисля, че има

...
София използва много агресивен език срещу Скопие. Мисля, че има
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в РСМ Анджела Агелер* пред Македонското радио и телевизия: София използва агресивен език срещу Скопие

София употребява доста нападателен език против Скопие. Мисля, че има хора, които не престават с този разказ. Да, безусловно правилно е, че чухме доста нападателен език от София, който, почтено казано, не се основава на обстоятелства за обстановката тук.
Важното е, че сред Северна Македония и България има доста история. Има и хора, които биха се радвали да основат спомагателен безпорядък - тези, които имат политически изгоди от опитите си да основават разкази към македонския език, македонската еднаквост.
В последна сметка предишното лято беше реализирано съглашение за смяна на конституцията и това е идната стъпка към участие в Европейски Съюз. Според мен тези, които употребяват напрежението сред двете страни, вредят и на двете страни, тъй като България ще завоюва толкоз, колкото и Северна Македония от участието на страната в Европейския съюз. Това ще им помогне във връзка с сигурността, във връзка с тяхната стопанска система, във връзка с районните благоприятни условия и интеграция.
Голям шанс е, че съм дипломат на Съединени американски щати в Скопие, а не в София. Важно е, и аз в действителност имам вяра в това, че водачите и жителите - хората в тази страна и България, а не тези, които са най-шумни сега, признават изгодите от това да имаш доста непосредствен комшия, който също да е в Европейския съюз, с който можеш да подобриш търговията си, с който можеш да работиш дружно по въпросите на сигурността, по районната интеграция и всички тези действия...
                                                                      
* Анджела Агелер е дълготраен посланик от кариерата, добре познаващ обстановката в районен съд Македония. В биографията й написа, че " приказва македонски и назовава Македония собствен втори дом ". До заемането на дипломатическия пост в Скопие е била заместник-посланик и дипломат в Пакистан. Преди това е заемала разнообразни позиции в Държавния департамент и в американските посолства в Париж, Ханой, Ню Делхи и Будапеща, както и в посолството в Скопие, отговаряща за връзките с обществеността. 
КОМЕНТАР:
Откровенията на дипломат Анджела Агелер са небалансирани и повече подхождат на юрист, само че не и на посланик. При това щатският дипломат в районен съд Македония засяга трета страна - вербално деяние, което е неприемливо по Виенската спогодба и въобще не влиза в дадените й компетенции. Едва ли е нужно да проучваме нулевата обосновка и въпиюща неистина на тези думи. Но е добре да се напомни, че в България не бият " македонци ", не разрушават културни клубове, не репресират на база декларирана национална еднаквост. 
Безпрецедентно в дипломатическата процедура е изказването за огромния й шанс, че е дипломат в Скопие, а не в София. То издава неофициалното мнение на чиновниците в Държавния департамент за посланическата позиция в София. Що се отнася до " нападателния език " на София, дипломат Агелер явно не знае, че не България, а районен съд Македония не извършва нито едно от поетите отговорности по Договора за другарство от 2017 година, и най-много отхвърли от езика на омразата.
За България е изключително тревожна извършената на 18 май среща на премиера Димитър Ковачевски с американския дипломат в Скопие, на която Анджела Агелер се е солидаризирала с балканската политика на районен съд Македония, разбирай и с антибългарския курс на македонското управление. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР