София. Изложба с рисунки под надслов Моето училище, моят патрон,

...
София. Изложба с рисунки под надслов Моето училище, моят патрон,
Коментари Харесай

Изложба под надслов „Моето училище, моят патрон, моят град“ на ученици от училище „Петко Рачов Славейков“ е открита във фоайето на Община Стара Загора

София. Изложба с рисунки под надпис „ Моето учебно заведение, моят патрон, моят град “ на възпитаници от Второ главно учебно заведение „ Петко Рачов Славейков “ е открита във фоайето на Община Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Проявата е част от Славейковите дни, които се организират всяка година в образователното заведение.
Мия, едно от „ славейчетата “ на учебното заведение, поздрави присъстващите с обичана детска ария. После учениците от V д клас рецитираха стихове на Петко Славейков.
По време на откриването бе припомнено делото на Славейков и приносът му за развиване на българското просвещение. Акцентът беше и фактът, че той е първият цивилен властник на Стара Загора.
„ От рисунките Ви разбирам, какъв брой обичате Вашето учебно заведение. Нарисували сте го в разнообразни цветове, красиво, колкото желаете да бъде. Поздравявам Ви за вашите умения и гений! Бъдете задоволени, че учите в едно от най- хубавите учебни заведения, бъдете горди с името на Вашия патрон Петко Рачов Славейков! “, сподели Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя благодари на родителите и учебното настоятелство, че поддържат децата. Подчерта и инициативността на шефа Милена Желязкова за другите прояви, изключително за основаването на Националния конкурс „ Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ “.
„ Благодаря на Община Стара Загора за опцията отсам да започват Славейковите дни. Благодаря за поддръжката, която ни давате “, показа Милена Желязкова. Тя изясни, че децата научават повече за своя патрон по време на дните отдадени на Славейков.
В програмата има още разнообразни прояви в региона на литературата, историята, науката, спорта. Ще има срещи с известни персони, което постоянно стимулира децата да бъдат дисциплинирани и да реализират фантазиите си.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР