София. Изложба живопис на Стефан Кулев, първа за автора в

...
София. Изложба живопис на Стефан Кулев, първа за автора в
Коментари Харесай

София: Художникът Стефан Кулев гостъва на галерия „Средец” с живопис

София. Изложба живопис на Стефан Кулев, първа за създателя в София, ще бъде открита от 18.00 ч. на 20 март (сряда) в изложба „ Средец ” на Министерството на културата. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Публиката ще може да види близо 20 платна, въодушевени от стихията на морето и предоставени от варненския художник особено за актуалното пространство. Стефан Кулев не се отклонява от класическата и смесената техника, посредством които счита, че е най-трудно, само че и най-честно да показва себе си. Стефан целеустремено е предпочел да не слага заглавие на изложбата си, защото обича да приказва посредством картините си. Все отново издава, че едно от платната се назовава „ Преди лятото ” и се надява, че това чувство за очакване и възобновление за нов живот ще успее да зареди публиката му с доста позитивна сила.
„ Стефан Кулев е лиричен живописец, отдал се на естетическото съзерцаване, при което се любува на образната и сетивна хубост на своя изразителен свят ”, написа за него изкуствоведът Румен Серафимов.
Авторът е роден през 1974 година във Варна, България. Завършва графика във Великотърновски университет „ Св. Св. Кирил и Методий ” през 2000 година Година по-рано получава премия на СБХ-Варна за дебют.
През 2003 година е отличен с „ Диплом за достижения в актуалното изкуство ” - Шaмалие, Франция.
Изложбата ще може да се види в изложба „ Средец ” до 5 април.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР