София излиза от областите с най-висока заболеваемост – от 1000

...
Коментари Харесай

София вече не е сред областите с най-висока заболеваемост от COVID-19 |

София излиза от областите с най-висока заболеваемост – от 1000 случаи на 100 000 и в тази група остават единствено две области – Габрово и Кюстендил. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов по време на работното заседание при премиера през днешния ден.

Здравният министър акцентира, че след въвеждането на разширените противоепидемични ограничения, за предходната седмица - за 7 дни, излекуваните са 12 070.

Наблюдава се и понижаване на натиска върху здравната система, а в София той бе много сериозен. В народен проект е обезпечена цялостна обезпеченост с персонални защитни средства, дезинфектанти и лекарства като ремдесивир е налице за всеки нуждаещ се български пациенти, регистрира министърът.

Костадин Ангелов добави, че полагащите се 1000 лв. на всички медицински експерти на първа линия, както в Поморие, по този начин и в другите лечебни заведения, през днешния ден ще бъдат подредени и ще бъдат по сметките им.

„ Не желая да слушам, че има проблеми със заплащането на медицинските служащи на първа линия, с медикаментите и защитните дрехи и с готовността за ваксини “, безапелационен беше министър председателят Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР