София. Изказване на вицепремиера Валери Симеонов след заседание на Националния

...
София. Изказване на вицепремиера Валери Симеонов след заседание на Националния
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания поискаха оставката на Валери Симеонов, БСП ги подкрепиха

София. Изказване на вицепремиера Валери Симеонов след съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие провокира остра реакция на майки на деца с увреждания. Тогава вицепремиерът уточни: „ Този закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие, грижа за тях “. Става въпрос за Закона за хората с увреждания, който тристранният съвет поддържа отчасти на 16 октомври. Законодателното предложение не беше признато от работодателите и КТ „ Подкрепа “. Положително мнение изрекоха от КНСБ. Майките на деца с увреждания от палатковия лагер пред Народното събрание влязоха в постройката и настояха вицепремиерът Валери Симеонов да се извини и да подаде оставка. Майките бяха в пленарна зала на разискванията по вота на съмнение към кабинета „ Борисов 3 “ на тематика „ Здравеопазване “. Очаква се в понеделник майките да стачкуват с искане вицепремиерът да се отдръпна от поста.
От Българска социалистическа партия поддържаха настояването на майките за оставката на Валери Симеонов. „ Вицепремиерът Валери Симеонов не може да остане повече на поста си поради думите си за майките на деца с увреждания “, съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова. Тя посочи, че Българска социалистическа партия ще предприеме стъпки за оставката на Симеонов. „ Не желаеме единствено оставката на Валери Симеонов, с вота на съмнение желаеме оставката на цялото държавно управление за злополуката в здравната система и за мъката, на която са подложени българи “, разгласи Корнелия Нинова.
От Брюксел Бойко Борисов се извини от името на държавното управление за казаното от вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания. „ Има една приказка език мой – зложелател мой. Такъв език е неприемлив и се диференцирам от него. Крайно време е всеки да си мери думите “, съобщи министър председателят и добави, че това касае както опозицията, по този начин и хората в ръководещата коалиция.
След апелите за оставката му, вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че с децата инвалиди се спекулира. „ Знам, че истината боли, само че не се отхвърлям от нито една своя дума “, разгласи той. Симеонов изясни, че с изявлението си е имал поради, че с децата инвалиди се спекулира, даже и откакто държавното управление одобри законопроект и удовлетвори всички претенции на майките. „ Маските паднаха, в общ хор реват Българска социалистическа партия, АТАКА, някои водачи на митинга на майките и всевъзможни политически маргинали “, означи още Валери Симеонов.
Биляна ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР