София. Издирваният за множество измами в социални мрежи Спас Василев

...
София. Издирваният за множество измами в социални мрежи Спас Василев
Коментари Харесай

Издирваният за измами във „Фейсбук“ е задържан от ГДБОП, предстои да се установи дали именно той стои зад фалшивия профил

София. Издирваният за голям брой измами в обществени мрежи Спас Василев е хванат и арестуван от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ на територията на София. Това стана ясно по време на брифинг в Съдебната палата, където представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, както и представители на участващите в следствието органи дадоха детайлности към случая. За арестуваният Василев се допуска, че стои зад профила „ Александър Николов “, измамил десетки хора с продажба на самолетни билети и други услуги. За него прокурор Арнаудова посочи, че е арестуван за период от 24 часа и отведен в Софийска районна прокуратура. Относно следствието от държавното обвиняване разясниха, че предварителната инспекция по случая е почнала още преди месец, само че по предписание на основния прокурор са тествани всички прокуратури в страната, с цел да бъдат открити досъдебни произвеждане, заведени от сигнали на хора с сходни недоволства. Намерени са 4 такива – в София, Благоевград, Дупница и Варна. По всички досъдебни производства лицето не е било намерено, а още от 2012 година е оповестено за общодържавно търсене за определяне на адрес. „ Междувременно, след инспекция установихме, че 2016 година, по искане на Софийска районна прокуратура, лицето е било заложено за търсене в Шенгенската осведомителна система “, разясни представителят на основния прокурор.
От своя страна шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов посочи, че арестуваният Спас Василев се преглежда към момента единствено като обвинен. „ Не сме събрали нужните доказателства заради публичния напън “, аргументира се той и посочи, че ГДБОП е почнала работа по случая през 2016 година след подадена тъжба от страна на потърпевш жител. Гл. комисар Спиридонов посочи, че по случая има голям брой очевидци, само че разпитването им е затруднено, тъй като те са разпръснати на територията на цялата страна и към сегашния миг показания са снети единствено от една дребна част от тях. „ Продължаваме работата по обстоятелства и условия, които би трябвало да получат отговори от други институции, с цел да сме на 100% сигурни, че въпросният Спас стои зад профила “, сподели гл. комисар Спиридонов.
По-рано денем министърът на вътрешните работи Валентин Радев прикани хората, потребяващи сходни услуги да бъдат деликатни и да не се доверяват прекомерно елементарно. „ Ако " някой желае да мине метър “ и да си купи билет по-евтино, да страда. Не мога да мятам сили и средства в допълнение да защищавам тези, които неблагоразумно правят неща, които не са по разпоредбите “, разяснява министър Радев.
Иван ЛАЗАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР