София. Исканията на всичките над 1200 протестиращи шофьори в градския

...
София. Исканията на всичките над 1200 протестиращи шофьори в градския
Коментари Харесай

Калоян Паргов, БСП-София: Трябва да обсъдим точка по точка исканията на протестиращите шофьори

София. Исканията на всичките над 1200 протестиращи водачи в градския превоз, импортирани с тяхна подписка в Столична община, би трябвало да ги обсъдим в Комисията по превоз и туризъм точка по точка. Това предложи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по време на траялото близо 3 часа съвещание на Комисията по превоз и туризъм. На него участваха и представители на протестиращите водачи, които изложиха настояванията си. Това оповестиха от пресцентъра на Горско стопанство на БСП-София .
" На идващото постоянно съвещание, което ще се организира на 13-и март, чакам да дискутираме всъщност тези претенции и да сложим периоди за осъществяването им, разяснява Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм. - По въпроса за заплатите - поради нарастването с 10%, което влезе в действие от 1-и февруари, би трябвало да обсъдим опцията с бюджетното осъществяване най-късно в средата на годината да бъдат отделени в допълнение средства за ново покачване от началото на второто шестмесечие. По настояванията, свързани с материално-битовото обезпечаване и изискванията на труд, мисля, че бюджетът на Столична община е задоволително огромен, рекорден тази година, и ще може да се намерят средства, с цел да бъдат построени естествени санитарни възли на последните спирки. Няма причина да не намерим решение и на казуса, обвързван с времето за почивки, което сега не разрешава на водачите даже да удовлетворят физиологичните си потребности. На идващото съвещание на Комисията чакам да преразгледаме разписанието и графика в столичния градски превоз. Също по този начин би трябвало да дискутираме и трафика на избрани основни кръстовища в града, където поради тапи колите на градския превоз се бавят. Тези забавяния водят до наказания на водачите, които се отразяват върху заплатите им, защото не могат да се впишат в графиците и разписанията ".
Калоян Паргов добави, че доста се надява в идните две седмици до идващото съвещание на Комисията на 13-и март ръководителите на транспортните сдружения, както и заместник-кметът Дончо Барбалов да приготвят нужните планове и данни. " Така ще може още веднъж дружно със синдикатите и представителите на протестиращите водачи да обсъдим проблемите и тематиките и да сложим начало на решаването им ", добави той.
След съвещанието на Комисията по превоз и туризъм през днешния ден Калоян Паргов беседва със събралите се на митинг пред входа на Столична община работещи в столичния градски превоз. " Казах им по какъв начин протече съвещанието, обясних им, че работата по техните проблеми ще я продължим, до момента в който не намерим решение, което да удовлетвори техните претенции, тъй като считам, че са напълно обективни, разяснява той. - Недопустимо е в 21-и век тези хора да бъдат плебеи. Не може човек да е заставен да работи до последна изнемога, с цел да си обезпечи някакъв естествен живот. Работата до цялостно безсилие води до всички тези произшествия, които зачестиха доста в последните месеци в градския превоз. Това е ужасно притеснително, възмутително и неприемливо! ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР