София. Искаме ли да се противопоставим на насилието, което виждаме

...
София. Искаме ли да се противопоставим на насилието, което виждаме
Коментари Харесай

АБВ подкрепя въвеждането на религиозното образование в българските училища

София. Искаме ли да се противопоставим на насилието, което виждаме сред децата в учебно заведение? Искаме ли да защитим святата фигура на българския преподавател от ежедневните похищения, на които той е подложен? Или да запазим лекарите да вземем за пример от експанзията и похищенията, на които те са жертва всеки ден? Искаме ли да запазим хората, които са избрали като задача да пазят страната, от експанзията против тях? Ако желаеме всичко това, тогава един от най-ефективните способи, пътища и средства за реализиране на такива резултати е въвеждането на религиозното образование, с цел да създадем децата си, хората в тази страна по-добри. Това съобщи ръководителят на АБВ Румен Петков по време на Симпозиум на тематика " Възпитание и морал в 21 век ", отдадена на образованието по вяра от 1-ви до 12 клас в подтекста на новите образователни стратегии на МОН, проведена от КНСБ, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . „ Поздравявам и управлението на Министерство на образованието за силата, която влага в това начинание “, зави още Петков.
По време на форума изявление направи и заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева. „ Като човек, посветил половината от съзнателния си живот на младежката политика, аз имам вяра, че младежите са настояще, а освен бъдеще. Те са запас, а не проблем за нашето общество. За страдание обаче младежите са оставени сами в една среда, която крие доста провокации и резултатът от това виждаме сами – зависимости, експанзия, замяна на полезности “.
„ Вярвам, че религиозното обучение е както човешко и гражданско право, по този начин също и част от възпитанието на младежите. То е мощен инструмент за възвръщане на от дълго време изгубени към този момент полезности “, уточни Ганчева. Тя напомни, че доброволчеството е възприемано и от международната процедура като мощен инструмент за заслепение на младежите, за основаването у тях на общностни усеща и трансформиране на експанзия в съзидание. Затова съгласно нея религиозното обучение в България би трябвало да срещне по-сериозна институционална поддръжка, а не да разчита на положителни практики и стремежи за деяние, изразени само на локално равнище.
Пред участниците в симпозиума Ганчева разгласи, че Политическа партия АБВ, с дейната роля на АБВ-Младежи, работи по проектозакон за въвеждане на патриотично и религиозно обучение и изяви подготвеност да предложения участниците във Форума в една полемика по плана на АБВ в най-скоро време.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР