София. Институциализирането на Европейската прокуратура ще е основна тема в

...
София. Институциализирането на Европейската прокуратура ще е основна тема в
Коментари Харесай

Министър Цецка Цачева: Напредъкът по изграждането на Европейска прокуратура ще е основна тема на предстоящия Съвет „Правосъдие и вътрешни работи“

София. Институциализирането на Европейската прокуратура ще е съществена тематика в София на идния неофициален Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “. Това съобщи министърът на правораздаването Цецка Цачева по време на работен обяд със заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването . " Напредъкът за допустимо най-бърз старт на Службата на европейския прокурор, както и построяването на връзките с партньорските институции и служби, с неучастващите страни членки и с трети страни, е предпочитан за Българското председателство ", сподели още Цачева.
Тя подчертава и върху развиването на електронното правораздаване. По думите ѝ задачата на Българското председателство в тази област е улеснение на съдействието сред способените органи на страните членки и повишение успеваемостта на правосъдните производства. „ По този метод освен ще подсигуряваме по-висока степен на сигурност за жителите, само че и ще се усъвършенства достъпът им до правораздаване. Радваме се, че по време на неофициалния Съвет в края на тази седмицата комисар Вера Юрова ще показа и предлагането на Комисията на Европейска комисия във връзка с електронните доказателства “. Министър Цачева сподели още, че за Българското председателство в област „ Правосъдие “ е от основно значение обезпечаването на дейно, бързо и заслужено правораздаване по цивилен и наказателни каузи, учредено на взаимното доверие в правните системи на страните членки. „ България с интерес чака новите оферти на Европейска комисия в гражданскоправната и наказателноправната сфера, както и законодателния пакет в региона на дружественото право. В рамките на Председателството ще се стремим към водене на интензивни договаряния и намиране на решения, отстояващи ползите на европейските жители “, означи правосъдният министър. По думите ѝ превъзмогването на съществуващите разлики в законодателните рамки на страните членки по другите тематики, обезпечаването на оперативните потребности на проверяващите и правосъдните органи, като се регистрира и съществуващата процедура на Съда на Европейския съюз, ще бъдат несъмнено предизвикателство Българското председателство.
Г-н Франс Тимерманс и госпожа Цецка Цачева се сплотиха към мнението, че е належащо оптимално доближаване на позициите на държавите-членки по Регламент Брюксел ІІа, отнасящ се до признаването и осъществяването на решения по брачни въпроси, родителската отговорност, и интернационалното похищение на каузи от родител.
В умозаключение господин Франс Тимерманс и госпожа Цецка Цачева се сплотиха към твърдата си позиция по отношение на нуждата от използването на Истанбулската спогодба, като еврокомисарят съобщи, че ще направи нужното в поддръжка на напъните на българското държавно управление за одобрение на конвенцията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР