София. Инициативата Зелени библиотеки“ ще се проведе в Борисовата градина

...
София. Инициативата Зелени библиотеки“ ще се проведе в Борисовата градина
Коментари Харесай

София: Инициативата „Зелени библиотеки“ ще се проведе в Борисовата градина и жк. „Младост 3“ на 24 август

София. Инициативата „ Зелени библиотеки “ ще се организира в Борисовата градина и жк. „ Младост 3 “ на 24 август. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . При огромен интерес минава самодейността на Столична библиотека „ Зелени библиотеки “. За последните четири години към 5 хиляди читатели са записани в библиотеката на София от зелените начинания, които са с над 12 хиляди гости. За първите три съботи тази година записаните читатели са 550, а посетителите – над 2500.
На 24 август 2019 година „ Зелените библиотеки “ още веднъж ще бъдат ситуирани на две места – в Борисовата градина и в парка „ Младост 3 “ от 10.00 до 14.00 часа.
За пета поредна година в Борисовата градина феновете на поезията ще могат да чуят стиховете на Виолета Кунева, а децата ще могат да пеят дружно с детския стихотворец и музикант Боби Мирчев.
В парка „ Младост 3 “ свои стихове ще чете поетесата Теодора Тотева, а издателство „ Клевър Бук “ ще занимава децата с просветителни игри и книжки. Ще бъде и мобилната библиотека – Библиобус, от която всички искащи могат да получат безвъзмездна едногодишна читателска карта и да заемат книги от фонда на Столична библиотека.
Продължава самодейността „ Споделени книги “ – „ Вземи, прочети, върни “. Посетителите ще могат да вземат забавна нова или да оставят към този момент прочетена книга на особено поставените места в парковете.
Библиотеката на София работи с всички свои центрове и браншове от понеделник до петък от 8.30 до 19.45 часа и в събота от 9:00 до 14.45 часа, като предлага най-новите заглавия от художествената, научната, научнопопулярната и детската литература.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР