София. Инициативата Три морета“ вече изгражда ключова роля за изграждането

...
София. Инициативата Три морета“ вече изгражда ключова роля за изграждането
Коментари Харесай

Президентът на Полша Анджей Дуда: Инициативата „Три морета“ вече изгражда ключова роля за изграждането на бъдеща Европа

София. Инициативата „ Три морета “ към този момент построява основна роля за построяването на бъдеща Европа. Това сподели президентът на Република Полша Анджей Дуда по време на президентския панел в границите на Бизнес форума към Инициативата " Три Морета ", съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ В София европейският дух се смесва с балканската душа. За мен е наслаждение да споделя с вас, че Инициативата „ Три морета “ продължава да диша. Този план пораства с всяка минала година. Разработват се нови и нови принадлежности за разширение на пата интеграция. Има към този момент капиталов Фонд, който влага в търговски сдружения “, сподели той.

„ Бизнес Форумът оказва помощ за доближаване на сдруженията. Има Форум на районите към „ Три морета “. Идеята е локалните управляващи да си партнират с бизнеса. Продължаваме да обновяваме листата с предпочитани планове. Благодарен съм за новите начинания като икономическата мрежа на „ Три морета “.Инициативата „ Три морета “ е стратегически отговор на нашия район. С него се поддържа кохезията и доближаването сред страните и трансатлантическите връзки. Нашите стопански системи ще се развиват по-бързо чрез тази самодейност “, разясни Дуда.

Той уточни, че Европейската комисия планува 4, 5 % растеж на Брутният вътрешен продукт през 2022 година

„ През идните години можем да чакаме няколко амбициозни плана в областта на енергетиката, превоза и цифровата инфраструктура в целия район. Устойчивото възобновяване сигурно ще бъде подкрепено от ефикасното потребление на европейските фондове. Ще се подсигурява устойчивостта на промените в дълготраен проект. Не се колебая, че Инициативата към този момент построява основна роля за построяването на бъдеща Европа “, добави той.

Габриела ГАНЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР