София има възможност да помогне да бедстващи хора на 30-40

...
София има възможност да помогне да бедстващи хора на 30-40
Коментари Харесай

Фандъкова: София е длъжна да помогне на бедстващите в Перник

София има опция да помогне да бедстващи хора на 30-40 километра от нас. Към този миг имаме техническа, капацитетна опция и сме длъжни да помогнем. В същото време задаваме въпроси и желаеме гаранции. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка днешното съвещание на Столичния общински съвет, на което ще бъде гласувано предлагането на държавното управление за обезпечаване на в допълнение водоснабдяване на Перник през ВиК инфраструктурата на София, написа Novini.bg.

Днес ще се преглежда от Общинския съвет отчетът, с който СОС да даде право по водопровода на София да премине вода до 300 литра в секунда - количество, което да зареди бъдещата връзка с новия тръбопровод за Перник. Не става дума за промишлени количества вода, съобщи Фандъкова.

Капацитетът на този тръбопровод е 1700 литра в секунда. В момента се подават 1000 литра в секунда, а с водата за Перник ще се подават 1300 литра в секунда. Направени са нужните проби, уточни тя.

Във водопреносната и водопроводната мрежа на София равнищата се наблюдават в действително време. Във всеки един миг знаем какви количества вода има в системата на София, къде се постанова пренасочване. В язовирите " Искър " и " Бели Искър " има нужните количества вода за София за години напред, безапелационна е Фандъкова.

Държавата би трябвало да подсигурява, че още тази година ще стартира ремонт на стената на язовир " Бели Искър ". Не съм специалист, само че е ясно, че не би трябвало да се източва язовирът поради този ремонт. А също така положението му да се следи във всеки един миг и в случай че е заплашен водният баланс на София, да има спирателен режим, акцентира кметът на София.

Проблеми по мрежата има и те се отстраняват. Много от тях се дължат на противозаконни присъединения, уточни Фандъкова. Тя заяви, че противозаконните присъединения към водопроводната мрежа на София са към 800 годишно.

Кметът на София разяснява и вчерашния митинг пред Министерство на регионалното развитие с искане за оставка на държавното управление, при който се стигна до конфликти сред протестиращи и полиция, като имаше потърпевши и от двете страни. Изключително неприятна обстановка. Всички жители имат право да стачкуват спокойно, само че не е редно да се стига до конфликти и да се нарушава публичния ред, съобщи Фандъкова.

Режимът на митингите е осведомителен. Не даваме позволение, съгласуваме дейностите с уредниците на митинга. Спазването на реда е ангажимент на уредниците на митинга, посочи столичният кмет.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР