София има възможност да помогне да бедстващи хора на 30-40

...
София има възможност да помогне да бедстващи хора на 30-40
Коментари Харесай

Фандъкова: София е длъжна да помогне на бедстващите в Перник

София има опция да помогне да бедстващи хора на 30-40 километра от нас. Към този миг имаме техническа, капацитетна опция и сме длъжни да помогнем. В същото време задаваме въпроси и желаеме гаранции. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

Днес ще се преглежда от Общинския съвет отчетът, с който СОС да даде право по водопровода на София да премине вода до 300 литра в секунда количество, което да зареди бъдешета връзка с новия тръбопровод за Перник. Не става дума за промишлени количества вода, съобщи Фандъкова.

Капацитетът на този тръбопровод е 1700 литра в секунда. В момента се подават 1000 литра в секунда, а с подаваната вода за Перник ще се подават 1300 литра в секунда. Направени са нужните проби, уточни тя.

Столичният общински съвет взема решение за водата към Перник

Във водопреносната и водопроводната мрежа на София равнищата се наблюдават в действително време. Във всеки един миг знаем какви количества вода има в системата на София, къде се постанова пренасочване. В язовир Искър има нужните количества вода за София за години напред, безапелационна е Фандъкова.

Държавата би трябвало да подсигурява, че още тази година ще стартира ремонт на стената на язовир Бели Искър. Не съм специалист, само че е ясно, че не би трябвало да се източва язовирът поради този ремонт. А също така положението му да се следи във всеки един миг и в случай че е заплашен водният баланс на София, да има спирателен режим, акцентира кметът на София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР